Cultuurschepen Stefaan Vercamer en houtkunstenaar Jean-Marie Waelkens. © gf

Met tentoonstelling ‘De Ronde op Tafel’ telt jean-Marie Waelkens af naar ‘Vlaanderens Mooiste’

Iedereen die al aan het aftellen is naar ‘Vlaanderens Mooiste’, kan nog tot en met 24 maart de nieuwe tentoonstelling ‘De Ronde op Tafel’ bezoeken. Houtkunstenaar Jean-Marie Waelkens zet er zijn beroemde Tourtafels uit het tv-programma Vive le Vélo te kijk.

Het was geen toeval dat Jean-Marie Waelkens acht jaar lang gevraagd werd om de Tourtafels van Vive le Vélo te maken. “De man heeft een groot hart voor wielrennen én is vaardig met hout als geen ander. Voor elk project kiest hij zorgvuldig het juiste hout, of omgekeerd: laat hij zich door het hout inspireren om iets nieuws te maken”, vertelt cultuurschepen Stefaan Vercamer.

Ambachtelijk meubelmaker

De houtkunstenaar is al meer dan 30 jaar actief als ambachtelijk meubelmaker. De laatste zeven jaar opereert hij vanuit zijn Oudenaardse atelier in de Lindestraat. Vorig jaar stelde hij voor het eerst tentoon in Oudenaarde.

De expo ‘De Ronde op Tafel Tourtafels en Rondetrofeeën’ is te bewonderen in het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal, Sint-Walburgastraat 9 te Oudenaarde. “Naast enkele Tourtafels kan je ook bijzondere trofeeën en medaillons bezichtigen die speciaal gecreëerd werden voor meervoudige winnaars van de Ronde van Vlaanderen. Veel kunstobjecten zijn bovendien gesigneerd door een wielrenner of andere wielergrootheid”, besluit schepen Stefaan Vercamer. (TIGE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier