Curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla.

Ontdek vanaf zondag 14 april twaalf kunst- en architectuurinstallaties op de ‘Triënnale Brugge’

Vanaf zondag 14 april kan je in de straten van Brugge en Zeebrugge twaalf kunst- en architectuurinstallaties ontdekken. De vierde editie van de Triënnale Brugge kreeg als thema ‘Spaces of Possibility’ en daagt je uit om na te denken over de toekomst van steden wereldwijd.

De Triënnale Brugge of TRIBRU24 gaat op zondag 14 april officieel van start. Bijna vijf maanden lang kan je genieten van twaalf hedendaagse installaties die het verborgen potentieel van de stad blootleggen.

Bruggelingen en bezoekers worden langs minder bekende plekken gebracht en aangemoedigd om de stad en haar stedelijke omgeving door andere ogen te bekijken. Twaalf kunstenaars en architecten stonden in voor de realisatie van de installaties. Zo vind je aan de stadshallen het werk The Joyful Apocalypse van het Brusselse architectuurbureau Traumnovelle terug. De installatie wil een podium geven aan de activiteiten die zich op het binnenplein afspelen.

Op het strand van Zeebrugge realiseerde de Britse kunstenaar Ivan Morison Star of the Sea, een coproductie met Beaufort. Het werk bestaat uit cilindrische buizen, driehoekige inspectiekamers en inwisselbare onderdelen, en verwijst naar verscheidene architecturale elementen die je kan herkennen tijdens een wandeling langs de Belgische kustlijn.

Star of the Sea van Ivan Morison bekijk je in Zeebrugge. (foto’s Triënnale Brugge)
Star of the Sea van Ivan Morison bekijk je in Zeebrugge. (foto’s Triënnale Brugge)

Naar aanleiding van de officiële opening van TRIBRU24 vinden vandaag tal van gratis activiteiten plaats. Zo kan je op stap gaan met een kaart om de installaties te ontdekken en een van de mooie prijzen te winnen. Triënnale Brugge werkt voor deze editie samen met vier culturele partners in Brugge. Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge werkten tal van tentoonstellingen en evenementen uit. Ook zij nemen de stad onder de loep en stellen tijdens TRIBRU24 een eigen programmatie voor, geïnspireerd door Spaces of Possibility.

Dit moet je weten

Triënnale Brugge vindt plaats tot en met 1 september in de Brugse binnenstad en in Zeebrugge. Altijd open en gratis te bekijken. Visit Brugge biedt ook vaste rondleidingen aan waarbij een gids zorgt voor een unieke wandeling boordevol weetjes. De rondleiding duurt 2 uur. Reserveren kan tot de dag zelf.

www.triennalebrugge.be

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier