JAL, werkzaam in Maasmechelen, voelt zich verbonden met steen als medium voor zijn creatieve expressie. (foto UiT)

Open atelierdag Limburg: 4 ateliers die je moet gezien hebben

Op zondag 5 mei openen kunstenaars en atelierwerkingen in Vlaanderen en Brussel opnieuw hun deuren voor de derde editie van ‘Atelier in Beeld’. Ook in onze provincie krijg je als bezoeker de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Wij stippen graag enkele ateliers aan.

Bruno Plaghki uit Dilsen-Stokkem is een kunstenaar wiens sculpturen een intrigerende sfeer creëren, doordrenkt van fantasie, innerlijke verbeelding en de ambitie om die om te zetten in tastbare materie. Zijn werken, vervaardigd uit cortenstaal en brons, kenmerken zich door dynamische vormen en opvallende details, die de toeschouwer uitnodigen tot contemplatie.

Liliane Vanholst, gevestigd in Donk, laat zich inspireren door de natuur tijdens haar uitgebreide wandelingen door parken en valleien. Haar kunstwerken vinden hun oorsprong in haar emoties, creativiteit en geconcentreerde energie, resulterend in abstracte composities die de verbeelding prikkelen. Liliane put tevens inspiratie uit de werken van grote meesters, die haar motiveren om zich volledig te wijden aan haar expressie op het maagdelijk witte doek.

JAL, werkzaam in Maasmechelen, voelt zich verbonden met steen als medium voor zijn creatieve expressie. Zijn beelden zijn monumentale, organische vormen, gekenmerkt door zwaarte en massa. Het gebruik van kille, koude steen versterkt de monolithische dimensie van zijn werk, terwijl het gladde oppervlak en de golvende lijnen een intrigerende spanning creëren tussen ruwheid en verfijning.

VONK Veldeman, gevestigd in Hasselt, is het epicentrum van beeldende en performancekunst, waar zowel opkomende als gevestigde kunstenaars ruimte vinden voor ontwikkeling. Met een focus op zowel nationale als internationale transdisciplinaire kunstenaars, biedt VONK een platform voor vernieuwende en grensverleggende artistieke praktijken. (RAPO)

Dit moet je weten

Bruno Plaghiki, Winkelstraat 17, Kortessem

Liliane Vanholst, Korpsesteenweg, Donk

JAL, Daalbroekstraat 40, Maasmechelen

VONK, Vorststraat 11, Hasselt

Info: www.atelierinbeeld.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier