Herent is de uitvalsbasis van autodidactische kunstenaar Luis-Manuel Lambrechts. (gf)

Open atelierdag: ook in het Brusselse valt er heel wat te beleven

Voor de derde keer wordt Atelier in Beeld ingericht. Kunstenaars en atelierwerkingen in Vlaanderen en Brussel openen de deuren voor het publiek. Ook in onze regio kan je tal van boeiende plekken ontdekken.

“Tijdens Atelier in Beeld openen kunstenaars de deuren van hun atelier”, weet projectleider Florien Dooms. “Hun werkplekken zijn vaak verrassende locaties, die doorgaans gesloten blijven voor nieuwsgierige blikken. Van grote loodsen tot aan de keukentafel: in individuele ateliers of groepsateliers, in het deeltijds kunstonderwijs of via organisaties en zorginstellingen met een atelierwerking: tijdens Atelier in Beeld wordt het grote publiek verrast door inspirerend werk en bijzondere werkplekken.”

“Atelier in beeld is daarbij een unieke kans om kennis te maken met de plek van artistieke creatie en in gesprek te gaan met de kunstenaars in hun eigen creatieve habitat. Het publiek ontdekt de werk- en denkprocessen van een veelzijdige groep kunstenaars, van schilder- en beeldhouwkunst tot fotografie, design, grafiek, streetart, kalligrafie, keramiek, textiel, en een breed scala aan andere kunstvormen.”

Een van de plaatsen waar je terecht kan, is het Brusselse Studio Bruna. “Studio Bruna is het atelier van vijf kunstenaars die elkaar ontmoet hebben op de academie van Anderlecht. In een oase van rust, midden in de stadsdrukte, hebben ze hun plek om te schilderen en te creëren, elk in hun eigen stijl.”

In Herent kan je dan weer op bezoek bij Luis-Manuel Lambrechts. “Hij is een autodidactische kunstenaar. Lambrechts staat bekend om zijn narratieve en figuratieve werk. Zijn kunst wordt sterk beïnvloed door zijn Peruviaanse roots, folklore en liefde voor de natuur. Zijn met de hand geschilderde tekeningen tonen verborgen fragmenten van zijn leven.” (JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier