In elk atelier zie je de sporen ziet van het maakproces. (foto Renaat Nijs/Atelier in Beeld) © Renaat Nijs

Open atelierweekend in Vlaanderen: stap binnen en ontdek kunstwerken in uw buurt

Op zondag 5 mei kan je op honderden plaatsen naar Atelier in Beeld, het grote open atelierweekend voor beeldende kunstenaars in heel Vlaanderen. Ook in jouw buurt kan je ateliers binnenstappen om er inspirerende kunstwerken te ontdekken.

Atelier in Beeld is dit weekend aan zijn derde editie toe. Het gaat om een initiatief van Kunstwerkt, het platform voor iedereen die beeldende kunst maakt. Aan Atelier in Beeld nemen dit jaar 1.500 kunstenaars in heel Vlaanderen deel. Beginners en gevorderden, professioneel en niet-professioneel, jong en oud.Voor de kunstenaars is dit weekend een laagdrempelige manier om hun werk en werkplek aan een nieuw publiek te laten zien. Je ontdekt verschillende kunstdisciplines: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst entextiel.

Klodders verf

Een bezoek aan een atelier is iets bijzonders. Elk atelier is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken. Als bezoeker zie je dus waar en hoe het kunstwerk ontstaat.Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Vandaag kan je zowel langsgaan bij individuele ateliers als bij groepsateliers, werkplaatsen van kunstenaarscollectieven en ateliers van deeltijds kunstonderwijs en organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking. Grijp dus deze unieke kans om bijzondere ateliers in jouw buurt te ontdekken. Ontdek meer op pagina 14. (VVHR)

Dit moet je weten

Het volledige aanbod van Atelier in Beeld bekijk je op de website. Je kan filteren op gemeente of op kunstenaar. Alle ateliers zijn gratis en zonder reservatie te bezoeken. De meeste ateliers zijn open van 11 tot 18 uur. De adresgegevens van elke kunstenaar vind je ook op de website.

Info: www.atelierinbeeld.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier