© gf

Putte verwelkomt Legofanaten op grootste Lego-event van het voorjaar

In de grote hal van GC Klein Boom aan de Mechelsesteenweg 604 is vandaag het grootste Lego-event van het voorjaar in internationale exposanten.

Voor liefhebbers van de Deense bouwblokjes is er enorm veel te beleven. Je kan er niet alleen nieuwe of tweedehandse sets kopen voor alle leeftijden. Je ziet et ook enorme veel originele creaties en de vreemdste en origineelste voorwerpen, gebouwd met plastic blokjes. Er staan de acteurs uit Star Wars, levensgroot waarmee je samen op de foto kunt of demonstraties van rijdende vrachtwagens en andere metershoge constructies.

Na de eerste editie vorig jaar op een oppervlakte van 800 vierkante meter met een 40-tal exposanten is de beurs dit jaar enorm uitgebreid: ongeveer 3.500 vierkante meter en meer dan 100 exposanten uit zowel binnen- als buitenland. De exposanten werken met verschillende thema’s, waaronder Nacht, Sprookjes, Star Wars, Technic, Veldslagen, Friends, Winter, Treinen, Dierentuin en nog veel meer.

Fantasierijke creaties

“Bezoekers zullen versteld staan van de gedetailleerde en fantasierijke LEGO-creaties die in elke categorie te vinden zijn”, aldus organisator Ronny Aerden uit Heusden Zolder. Omdat de beurs bedoeld is voor jong én minder jong is er ook een gezellige cafetaria en een kinderhoek waar de kleinsten ongestoord en veilig kunnen spelen met de Deense bricks. De beurs is vandaag open van 10 tot 17 uur en aan Klein Boom is een grote gratis parking.

Ronny Aerden heeft een speciale bedoeling met dit evenement dat hij ook op andere plaatsen organiseert. “Dertien jaar geleden verloren wij onze zoon Joan aan kanker. Al zeer jong leed hij aan de vreselijke ziekte, maar op zijn 12de werd hij kankervrij verklaard. Op zijn 19de kreeg hij echter een nieuwe tumor in zijn hoofd en zijn longen en 5 maanden later overleed hij. Enkele jaren later kreeg onze andere zoon Thierry het verdict van botkanker, maar is nu gelukkig genezen verklaard. In al die tijd hebben wij bijzonder veel steun gehad van het Kinderkankerfonds De Kleine Prins. Daarom vinden wij het belangrijk om iets kunnen terug te doen voor alle steun die we toen mochten ondervinden. Daarom gaat de volledige opbrengst naar het Kinderkankerfonds.” De familie Aerden heeft altijd een Lego-blokje van Joan bij op de beurs. (MAWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier