Laat je verrassen door de collectie van het MSK Gent of het Huis van Alijn. © Jose

Tijdelijke pareltjes in musea in Oost-Vlaanderen

Niets gepland op zondag 10 maart en zin in een educatieve uitstap? Kies dan eens voor een museum. Naast de permanente tentoonstellingen in de musea in Oost-Vlaanderen, zijn er ook een pak tijdelijke pareltjes.

In Gent kan je heel wat cultuur opsnuiven. Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) heeft sowieso al een topcollectie met verschillende stijlen, maar tot eind april kan je ook naar de expo Onder Vrienden. Dat is een bijzondere reeks werken uit privécollecties, die anders nooit te zien zijn. Ook historische schenkingen worden van de zolder gehaald. Wie er toch is, moet zeker ook de straat oversteken en binnenspringen in het SMAK. Daar loopt onder andere de tijdelijke tentoonstelling met werken van Karlo Kacharava.

Nieuw deze maand in het museum Dr. Guislain in Gent is de expo Off-Comics. Kunstenaars interpreteren in alle vrijheid het populaire genre van het stripverhaal.

De jaren negentig

Zoek je iets meer toegankelijks in Gent? Dan is het Huis van Alijn een aanrader. Je neemt er een duik in de geschiedenis van het Vlaamse leven. Tot zondag 21 april is er nog een tijdelijke tentoonstelling over het leven in de jaren negentig.

In Oudenaarde kan je in het stadhuis naar het MOU, het Museum Oudenaarde. Je ziet er een collectie wandtapijten en zilverwerk.

In Sint-Niklaas kan je tot halfweg volgend jaar niet naar het Mercatormuseum wegens grote renovatie. Mooi alternatief is het SteM in de Zwijgershoek. Daar loopt nu onder andere de tijdelijke expositie What the fox? met reynaerdiana van Rik Van Daele.

Wil je jouw kennis over de bevrijding bijspijkeren, dan moet je in Adegem bij Maldegem zeker eens naar het Canada Poland Museum, waar oorlogstaferelen worden nagebootst.

Dit moet je weten

Wist je trouwens dat je met een Museumpas bijna in al deze musea gratis binnen mag? Je betaalt 59 euro en daarvoor mag je een jaar lang gratis binnen in bijna 240 musea in zowat alle steden van België.

Info: www.museumpassmusees.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier