Algemeen directeur van WARP Stef Van Bellingen stelt het programma voor. (foto IVEL) © Jonathan Ramael

Vijfde editie kunstenparcours Coup De Ville: “Wie deelneemt, leert sowieso iets bij”

Kunstplatform WARP, een letterwoord voor ‘Wase Artistieke Projecten’, kruidt het olympisch jaar met de vijfde editie van Coup de Ville. Deze editie legt de link tussen kunst en sport. Tijdens de expo bewegen bezoekers zich doorheen de kunstinstallaties van een 40-tal artiesten uit 15 verschillende landen.

“De kunstwerken op het parcours zijn menselijk en herkenbaar. Tegelijkertijd zetten ze aan tot nadenken. Wie deelneemt, leert er sowieso iets van bij. Sport en dan vooral de obstakels in sport, zijn de rode draad doorheen de expo. Ze staan symbool voor de bergen die we allemaal wel eens moeten beklimmen. Sporten, dat is dromen najagen, discipline aanhouden, bijblijven in de race, fair play altijd vooropstellen, het hoofd bieden aan racisme, noem maar op. Inzet, doorzettingsvermogen, werkkracht, focus en authenticiteit zijn zowel bij atleten als kunstenaars belangrijk om de top te bereiken”, vertelt Stef Van Bellingen, algemeen directeur van WARP.

Negen locaties

De kunstwerken liggen langs een parcours van nog geen twee kilometer in het hart van Sint-Niklaas. De tour is vlot toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Starten kan bij WARP in de Apostelstraat of in de voormalige werkhuizen van de GO!-scholen. Alle negen locaties hebben een eigen karakter, en vele zijn voor het eerst sinds lang toegankelijk voor publiek. In deze editie zitten onder meer de panden van de vroegere schoenenwinkel Timmermans, en drogisterij De Walvis mee in de route.

Praktische informatie

De expo is te bezoeken van 13 april tot en met 19 mei 2024, telkens van donderdag tot en met zondag, en dat van 9.30 tot 17.30 uur. Tickets zijn te koop via de website, bij WARP of in de werkhuizen van de GO-scholen. Een ticket kost standaard 15 euro. Gratis voor kinderen tot 12 jaar. Jongeren tussen 12 en 22 jaar en kansenpashouders betalen 5 euro. De expo leent zich perfect om te bezoeken met je vereniging, klas, sportclub of met vrienden of familie. (IVEL)

De volledige programmatie vind je op www.warp-art.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier