De vlam in de pan: de beste plekken voor een romantische date

Heren, maak het jezelf toch niet te moeilijk. Een eerste date kan vlotjes coronaproof verlopen. De locaties liggen pal voor je neus. Maak samen herinneringen aan waar je later op kan terugvallen. Op deze plekken kent je relatie een perfecte start.

1.West-Vlaanderen: meest gefotografeerd

Je Hello Belgium Railpass al gebruikt in februari? Een stadsbezoek aan Brugge leunt behoorlijk dicht aan bij een romantische date. Stap/struin/slenter van west naar oost door de steegjes en straatjes van de werelderfgoedstad. De Rozenhoedkaai is volgens de Dienst Toerisme het meest gefotografeerde plekje. Op deze plek maakt de rei een scherpe 90°-bocht. De straat is genoemd naar de stalletjes met rozenkransen die hier vroeger stonden.

www.visitbruges.be

2. Limburg: droomuitzicht

De stapschoenen aan en een steenhoop beklimmen?! Als 16-jarige was dat niet meteen mijn uitgangspunt voor een date. Toch biedt een wandeling in Connecterra, deel van het Nationaal Park hoge Kempen, veel mogelijkheden. In deze voormalige mijn van Eisden kijk je bovenop de Lange Terril (50 m) uit over een prachtig boslandschap met daartussen blauwe meren. De gele wandelroute leidt rechtstreeks naar de top.

Zetellaan z/n, Eisden, www.connecterra.be

3. Antwerpen: vrome begijnen

Scoren met werelderfgoed! Dertien Vlaamse begijnhoven zijn erkend door Unesco. Die van Hoogstraten is absoluut een parel. Je kan er op een bankje genieten of gewoon rondwandelen. In huisnummer 9 bevindt zich het gratis toegankelijke stadsmuseum waar ook de begijntjes aan bod komen. Het museum is open van woensdag tot zondag, van 14 tot 17 uur.

Begijnhof z/n, Hoogstraten. www.hoogstraten.be/begijnhof

4. Vlaams-Brabant: breng die rozen naar…

Aanrader voor een volgende date. Tussen 15 mei en 31 oktober staan de 200.000 rozen van Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw in bloei. De 3.000 rozenvariëteiten komen uit 26 landen van over de hele wereld. Je kan er rustig wandelen in het 15 hectare grote domein. In de klimrozentuin staan picknickbanken. Tijdens het Rozenfestival in juni kan je voor een prikje een picknick met streekproducten bestellen.

Joseph Depauwstraat 25, Sint-Pieters-Leeuw. www.natuurenbos.be/coloma

5. Oost-Vlaanderen: kunst in openlucht

Discussiëren over kunst schept een band. Vraag maar aan Geert Verbeke en zijn vrouw Carla Lens. Ze begonnen in de jaren 80 kunst te verzamelen en ondertussen hebben ze er hun fulltime beroep van gemaakt. In de Verbeke Foundation in Stekene staat al die fantastische kunst opgesteld. Er is geen plek onbenut in het 12 hectare grote park. Open van donderdag tot zondag, van 11 tot 18 uur. Toegang kost 12 euro.

Westakker 1, Kemzeke. www.verbekefoundation.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier