Eindelijk weekend! Deze vijf tips willen we je niet onthouden

Op het weer zul je dit weekend niet echt moeten rekenen. Maar laat dat er je zeker niet van weerhouden om er een topweekend van te maken. Wij geven je graag vijf tips:

Bobbejaan

Het Film Fest Gent is volop aan de gang. Elke dag kun je er een pak nieuwe topfilms en enkele verborgen pareltjes ontdekken. Eén van die pareltjes is de muziekdocumentaire ‘Bobbejaan’. ‘Bobbejaan’ is een intieme documentaire over het leven zelf. Over de ontroerende energie waarmee Bobbejaan verzorgd wordt door zijn vrouw. Over de gevoelige zoektocht van zijn zoon, die met zijn filmcamera de laatste momenten van zijn vader vastlegt. Langzaam en waardig dooft Bobbejaan uit. Maar dan schittert hij nog een keer. De vertoning met gasten van zondag is helaas al uitverkocht, maar dinsdag kun je hem nog ontdekken in de KASKcinema.

www.filmfestival.be

Puppetry of the Penis

Het klinkt raar, maar een abolute must see is ‘Puppetry of the Penis’, morgen in de Stadsschouwburg in Antwerpen, woensdag in Capitole Gent en donderdag in het Ethias Theater in Hasselt. Wat ooit begon als grappige kalenders die verkocht werden in garages en guest performances op vrijgezellenfeestjes, is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De puppeteers van en bijbehorende dick tricks zorgen telkens voor een grappige en verrassende show. Hilariteit verzekerd wanneer bijvoorbeeld de bekende hamburgertruc de revue passeert. Of laat je verrassen door enkele nieuwe staaltjes penisgymnastiek.

www.sherpa.be

(foto Paul Heartfield)
(foto Paul Heartfield)

Public Image LTD (PiL)

Het Britse Public Image Ltd (PiL) is de band rond de geniaal geschifte Sex Pistols-frontman John Lydon, aka Johnny Rotten. PiL wordt met hun revolutionaire post-punksound met echo’s van dub en reggae algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke, vernieuwende en controversiële bands van het einde van de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80. De band stond op non-actief sinds 1992, maar begon in 2009 aan een tweede leven. Vorig jaar trokken de heren opnieuw de studio in en begin september verschijnt met ‘What The World Needs Now…’ alweer een gloednieuw album. De Europese tour die volgt na deze release eindigen ze zaterdag in Trix in Antwerpen.

www.trixonline.be

Buren bij kunstenaars

Dit weekend openen maar liefst 2.332 kunstenaars hun atelierdeuren in heel West-Vlaanderen. Tijdens dit groots opendeurweekend kan jij als bezoeker kennismaken met heel diverse kunstdiscipllines: beeldhouwkunst, design, fotografie, glas, grafiek, grafische vormgeving, juweel, keramiek, kalligrafie, multimedia, schilderkunst, tekenkunst, textiel… Je kan op bezoek bij kunstenaars in je buurt of op zoek naar die ene bijzondere kunstenaar die zich toelegt op een unieke discipline of ambacht.

www.burenbijkunstenaars.be

(foto istock)

Nieuwbouwzondag

De Zondag organiseert nu zondag weer een inspiratiedag voor al wie een nieuwbouw wil kopen. Nieuwbouwprojecten, modelappartementen, kijk- en inspiratiewoningen en nieuwe verkavelingen openen speciaal voor kandidaat-bouwers op die dag hun deuren. De beste ideeën doe je op in de praktijk. Tijdens gesprekken met de aanwezige bouwheer, de architect of bouwfirma kan je jouw ideeën ook aftoetsen aan de praktijk. Deelnemende bedrijven en vakmensen hebben alles in huis om de bezoekers van de Nieuwbouwzondag het juiste advies te verstrekken bij hun zoektocht naar informatie. Ze staan allemaal klaar die zondag, van vastgoedmakelaar tot projectleider.

www.nieuwbouwzondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier