Planet Happiness heeft voor elk wat wils. (gf) © Nick Rosseel

Expo Planet Happiness opent deuren: waan je een echte astronaut en ontdek de wereld van de ruimtevaart

De immersieve expo Planet Happiness heeft de deuren geopend. Planet Happiness maakt de astronaut in elk van ons wakker en laat je op spectaculaire wijze kennis maken met de wereld van de ruimtevaart.

De deuren van het Dynastiepaleis op de Kunstberg staan vandaag wagenwijd open om een interstellair belevingsavontuur boordevol schoonheid en verwondering aan te bieden. “Planet Happiness bouwt verder op Happiness, de succestentoonstelling rond mentale gezondheid, maar richt de pijlen dit keer op onvoorstelbaar verre sterrenstelsels, astronomie en ruimtevaarders”, zegt Sarah-Claire Vermeulen over de nieuwe expo. “Planet Happiness heeft veel aandacht voor de emotionele vaardigheden en psychologische eigenschappen die astronauten nodig hebben om hun mentale gezondheid op peil te houden en maakt zo de cirkel rond.”

Unieke tentoonstelling

“De unieke tentoonstelling combineert spitstechnologie, wetenschappelijke kennis, een ongebreidelde creativiteit en schoonheid om de bezoekers nieuwsgierig te maken naar de wondere wereld van de astronomie, astrofysica en ruimteverkenning en hen mee te nemen naar de verste uithoeken van de Melkweg. Naast de wetenschappelijke insteek belicht de tentoonstelling het heelal ook als bron van artistieke inspiratie en filosofische reflectie. De onmetelijke weidsheid van het universum prikkelt immers onze verbeeldingskracht en fantasie en laat ons maar al te vaak achter met een gevoel van diepe verwondering. Ook het psychologische aspect krijgt binnen Planet Happiness ruimschoots aandacht. Zo kom je hier te weten hoe de maan en de zon een rol spelen bij het ontstaan van menselijke geluksgevoelens.”

Planet Happiness is opgebouwd rond negen zalen die niet alleen dieper in het onbekende doordringen en existentiële inzichten opleveren, maar ook in onze esthetische behoeftes voorzien en zelfs geluksgevoelens aanwakkeren. “Wie het liever nog wat luchtiger houdt is welkom in de tekenkamer waar je je eigen astronaut kan tekenen of in de droomkamer waarin je je fantasie de vrije loop kan laten gaan. Planet Happiness heeft voor elk wat wils en laat zien dat leuk en leerzaam hand in hand kunnen gaan.”

https://www.planethappiness.be/nl

(JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier