Gezinnen kunnen vanaf zaterdag gratis de app downloaden. © gf

Gemeente Hove verwelkomt de lente met nieuwe app en vernieuwde zonnestelwandeling

Met het aanbreken van de lente kan de gemeente Hove twee leuke attracties voorleggen. Zaterdag stelt ze de vernieuwde zonnestelselwandeling voor en er komt een nieuwe Zuidrand Wandelapp.

De zonnestelselwandeling of het zonnestelselpad maakt sinds vele jaren een deel uit van de Geelhandlaan. Tussen de kerk en het gemeentehuis wordt het zonnestelsel uitgelegd aan de hand van een schaalmodel met infoborden.

De panelen waren echter verouderd en kregen een opknapbeurt. “De medewerkers van onze gemeente hebben in eerste instantie de infobordjes omgedraaid zodat ze met de uitleg richting het voetpad staan. Ook kregen ze een zwarte laag verf”, licht schepen Gerda Lambrecht toe.

Zaterdag kan iedereen om 10.30 uur het resultaat bekijken. In de Geelhandlaan ter hoogte van het kruispunt met de Kapelstraat wordt de zonnestelselwandeling voorgesteld.

Dat gaat gepaard met een nieuwe Zuidrand-wandelapp Het mysterie van de betoverende code. Gezinnen met kinderen tussen 5 en 13 jaar kunnen vanaf zaterdag gratis de app Zuidrand Mysteries downloaden en op pad gaan. Samen met de bekende detectiveduo’s uit de vorige avonturen kunnen de kinderen hun speurdersdiploma verdienen door onderweg opdrachten uit te voeren. Het vertrekpunt bevindt zich in het gemeentepark van Hove achter het gemeentehuis. (FISP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier