© LW

Pasar lanceert ‘Beleef de stilte-wandeling’ in Hamont-Achel

Pasar lanceert op zondag 3 maart in Hamont-Achel haar ‘Beleef de stilte’-wandeling. Ook elders in Limburg kan je van de stilte genieten. Onze provincie telt maar liefst vier stiltegebieden.

Met de Beleef de stilte-wandeling wil Pasar een antwoord bieden op de drukte van het dagelijkse leven. Actie, (veel) geluid, een drukke agenda, muziek, constant oplichtende schermpjes met bijbehorende geluidjes. … het maakt voor velen deel uit van het dagelijkse leven. Op de wandeling ontdek je de omgeving van de Achelse Kluis.

Limburg telt ook vier officiële stiltegebieden. Gerhagen in Tessenderlo werd in 1998 als primeur voor Vlaanderen als stiltegebied erkend. Een belangrijke troef van Gerhagen is zijn uitgestrektheid van maar liefst 800 ha.

Uitgestrekt moeras

Kempen-Broek, op het grondgebied van Bocholt, Bree en Kinrooi, kreeg in 2011 het kwaliteitslabel landelijk stiltegebied met drie sterren. Het unieke landschap bestaat uit een uitgestrekt moeras en een vlakte waarin verscheidene beken samenvloeien. De Nederlandse stiltegebieden sluiten op Kempen-Broek aan.

© LW

Zwarteput, dat zich uitstrekt over Bilzen, Lanaken en Zutendaal, dankt zijn naam aan een oud bronnengebied op de overgang tussen de Kempen en Haspengouw, wat kenmerken van beide geografische streken oplevert. Je kan er even halt houden bij stiltestenen en zwerfstenen met poëtische teksten.

Als onderdeel van Voeren vertoont het landschap van het Hoogbos-Snouwenberg een uitgesproken reliëf. Er is weinig visuele verstoring en het gebied telt vele beschermde planten- en diersoorten, die je op trage wegen kan ontdekken. (LW)

‘Beleef de stilte’-wandeling op zondag 3 maart om 10 uur aan de Achelse Kluis, De kluis 1A in Hamont-Achel.

Inschrijven: www.eventbrite.be.

Info: www.tessenderlo.be, www.kempenbroek.eu, www.bezoekerscentrum.be, www.rlkm.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier