Verken met een e-golfkar de Westhoek. (foto Westtoer)

Van solexfietsen tot e-golfkarren: vier originele alternatieven voor een wandel- of fietstocht in West-Vlaanderen

Onze provincie telt tientallen leuke wandel- en fietsroutes, maar soms heb je wel eens zin in iets anders. Tochtjes op het water of op pad met een origineel vervoermiddel? In West-Vlaanderen kan het allemaal. We pikken uit het ruime aanbod vier originele alternatieven.

Een tochtje met een boot voelt altijd als vakantie. In West-Vlaanderen heb je verschillende mogelijkheden om uit te varen. Zo kan je in de Hooipiete in Lo-Reninge terecht voor een verkenning van de IJzervallei. Je staat zelf aan het stuur van een ruime familiesloep die bij regen ook kan overdekt worden. Maak het gezellig en neem een drankje of je picknick mee, er zijn bij de Hooipiete ook arrangementen beschikbaar. Helemaal origineel voor een tripje op het water is Tankkd Rafting. Dit soort tanks doen doorgaans dienst als originele buitenzwembaden, maar zijn nu ook unieke watervoertuigen. Al peddelend ontdek je bijzondere locaties vanop het water. Zo’n tank biedt plaats aan twee tot zes volwassenen en ook hier kan een koelbox voor aperitief of lunch mee aan boord. Je kunt de tanks huren in Kortrijk, Waregem, Menen en Spiere-Helkijn.

Robin Hood

Bij ’t Zwaantje in Brugge kan je solexfietsen huren voor een tocht in groep. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk. Kies voor de toer van 2,5 uur die je langs de mooiste kastelen rond Brugge brengt of waan je Robin Hood tijdens een solextocht die handboogschieten combineert met de must sees rond Brugge. Wil je graag geruisloos en zonder uitlaatgassen op ontdekking? Dan kan je in de Westhoek elektrisch aangedreven op tocht gaan. Bij Golfkar Westhoek in Wulvergem kan je een e-golfkarretje huren dat plaats biedt aan vier personen. Een comfortabele manier om de streek te verkennen. De verhuurder stelt ook routes ter beschikking die je op je gps kan plaatsen.

Dit moet je weten

Met een boot door de IJzervallei: www.hooipiete.be

Tankkd Rafting in West-Vlaanderen: www. tankkd-rafting.com

Toeren met de solex: www.tzwaantjebrugge.be

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier