De deelnemers worden dit jaar meer dan ooit als eregasten ontvangen. © FMEI

Vierde Filou Classicfocust op beleving

“Smeer je kuiten in en blink je schoenen op: vandaag organiseren we alweer de vierde editie van de Filou Classic, een sportief wandel- en fietsevenement voor alle leeftijden bij en rond het Bierkasteel”, zegt Bruno Lambert van het Bierkasteel.

Of je nu een competitiebeest bent op de fiets of eerder recreatief, op de weg, gravel of op een mtb-parcours, of hou je het liever op wandelen: de Filou Classic heeft voor elk wat wils. Tijdens de vierde editie die traditiegetrouw plaatsvindt bij en rond het Bierkasteel in Emelgem, worden de deelnemers op en top verwend.

Eregasten

“We focussen deze editie nog meer op beleving”, zegt Bruno Lambert van het Bierkasteel. “De deelnemers worden als eregasten ontvangen, we voorzien zelfs honderden vierkante meters rood tapijt en iedereen wordt meteen door een professionele fotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd.”

De voorverkoop liep al als een trein, er zijn al meer dan 3.000 tickets de deur uit. Maar ook vandaag kan je je uiteraard nog aanmelden. “We hopen vlotjes over de 4.000 deelnemers van vorig jaar te gaan”, aldus Bruno Lambert. “In die vier jaar tijd zijn we een vaste waarde geworden.”

“Dit keer hebben we een mountainbikeluik toegevoegd met alles erop en eraan. Dankzij partnerships kunnen we op unieke locaties rijden. Er zijn uitgepijlde omlopen van 40 en 55 km. Na afloop is er ook een afspuitzone oorhanden voor de mountainbikers.”

Maar mountainbike is slechts één aspect. Ook cyclo (met afstanden van 30, 40, 60, 95 en 125 km), gravel (50 en 100 km) en wandelen (6, 11, 16, 21 en 30 km) staan op het menu. Telkens is er voldoende bevoorrading onderweg. “Ook dit is een handelsmerk van ons geworden”, knipoogt Bruno Lambert.

Het hele gebeuren gaat al om 7 uur van start. Bij het Bierkasteel is een enorme verwarmde tent opgetrokken die fungeert als Filou Classic Village. Er zijn dj’s aan de slag en ook foodstands ontbreken niet. “Na de inspanning volgt de ontspanning. Bij de aankomst verwennen we iedere deelnemer met een gratis Filou of Kasteel Rouge en een bakje knapperige frietjes. Bovendien delen we nog tal van kortingsbonnen van partners uit”, besluit Bruno Lambert.

Deelnemen kost 10 euro, leden van VWB/VBR/Cycling Vlaanderen of Wandelsport Vlaanderen betalen 7 euro. Info: www.filouclassic.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier