Muurschildering van Eddy Merckx door het collectief Treepack. © gf

Vlaams-Brabant kleurt koers: ontdek sportieve fietsroutes langs kleurrijke muurschilderingen

Langs drie sportieve fietsroutes liet Toerisme Vlaams-Brabant kleurrijke muurschilderingen aanbrengen. “De wielerliefde is in Vlaanderen en Vlaams-Brabant heel groot. Daarom creëren we graag extra beleving op onze sportieve fietsroutes”, zegt Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir.

“Vlaams-Brabant heeft veel wielerhelden, zoals Eddy Merckx, Sven Nys en Remco Evenepoel, voortgebracht. Door hen draagt onze regio de koers in het hart. Onze sportieve fietsroutes zijn zeer populair. Om de beleving te verhogen laat Toerisme Vlaams-Brabant via het project Jong Koersgeweld tien streetart-kunstwerken aanbrengen. Een eerste kunstwerk, met Eddy Merckx als blikvanger, werd in zijn geboortedorp Meensel-Kiezegem op gevel van café ’t Klein Verlet, gelegen langs de Eddy Merckx Cycling Route en de Sven Nys Cycling Route, gerealiseerd”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Gunther Coppens.

Eddy Merckx

“Ik ben zeer vereerd met de muurschildering. Het is fijn om te zien dat mijn carrière nog steeds tot de verbeelding spreekt. Mogelijk worden hierdoor jonge fietsers geïnspireerd om hun talent te ontdekken”, zegt wielericoon Eddy Merckx. Ook Elke van Edom, eigenares van ’t Klein Verlet, is tevreden met het kunstwerk.

Wie over de Brabantse Pijl Cycling Route en de WK Gravelroute rijdt, bewondert naast de kerk van Korbeek-Dijle een dynamisch peloton van wielerhelden. Op de Fluviuscabine langs de Nijvelsebaan in Overijse moedigt het publiek dan weer een peloton wielertoeristen aan die de Flandrienroute rijden.

Er volgen binnenkort nog kleurrijke muurschilderingen langs de Cornet Gravelroute aan brouwerij Palm in Londerzeel, langs de Sven Nys Cycling Route aan de Hellegattunnel in Holsbeek, langs de Geuze Gravelroute, de Pallox Gravelroute en de WK Gravelroute.

Dit moet je weten

De muurschilderingen worden gerealiseerd door Treepack, een collectief dat gespecialiseerd is in de transformatie van de publieke ruimte via kunst. Het collectief doet hiervoor beroep op artiesten uit binnen- en buitenland.

Alle info over de fietsroutes in Vlaams-Brabant vind je via toerismevlaamsbrabant.be.

(KHT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier