Zowel starters als geoefende wandelaars komen aan hun trekken. © Keignaerttrippers

Wandelclub De Keignaerttrippers organiseert 50ste Lentetocht: “Elk jaar meer deelnemers”

Wandelclub De Keignaerttrippers organiseert op zondag 24 maart de 50ste editie van zijn Lentetocht. De wandelaars kunnen tussen 8 en 15 uur starten aan Duin en Zee in de Fortstraat in Oostende.

De deelnemers hebben keuze uit vijf verschillende afstanden: 6, 12, 18, 24 en 30 kilometer. Afstanden voor elk wat wils, zowel voor starters als de meer geoefende wandelaars. De deelnemers wandelen langs het strand, de zee, door de duinen, komen in de polders maar ook voorbij het gebouw van de vismijn, waar de vissers al vele jaren hun verse noordzeevis aanvoeren.

De wandelclub mag jaar na jaar ook heel wat leden van andere clubs verwelkomen. Na 49 succesvolle edities zijn ze met hun Lentetocht een begrip geworden op de wandelkalender.

Wandelaars die met het openbaar vervoer komen kunnen kiezen voor de tram met halte Oostende Oosteroever, op slechts 200 meter van de startplaats. Meer info over deze tocht vind je op www.marching.be, waar je de volledige kalender van alle wandeltochten de komende weken in de regio maar ook daarbuiten kan raadplegen. De volgende tocht van De Keignaerttrippers is gepland op zaterdag 20 april en heeft als thema ‘Wandelen met Ensor en prins Karel’. In juni is er de wandeling rondom de Vosseslag en in augustus de Stormvogeltocht in Oostende. (SREA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier