Wandelen kan met zijn tweetjes, alleen of in groep. (foto LW)

Wandelen in Limburg: een greep uit het aanbod

Het verleden ontdekken, door de natuur trekken en het goede doel steunen… het is maar een greep uit de waaier van wandelingen in dit verlengde weekend van Pasen. Hier alvast een greep uit het aanbod.

In Hasselt biedt de wandeling ‘intra muros’ van de Hasseltse Toeristische Gidsen op deze zondag van Pasen een blik op de rol van de kloosters in de stad. Hasselt telde ooit 17 kloosters, maar onder het Franse bewind verdween het onderwijs uit de stad. Kort na de onafhankelijkheid van België waren kloosterordes weer welkom om onderwijs te organiseren. Vertrek om 14 uur aan het standbeeld van Hendrik en Katrien op de Grote Markt.

In Riemst kan je vandaag op pad voor de wandeling ‘Parel van de Jekervallei’. Je wandelt door de groene long nabij Maastricht met tal van bezienswaardigheden. Het is een heuvelachtig parcours dat prachtige vergezichten biedt, zoals op kasteel Neercanne, Maastricht, Jekerdal. De tocht eindigt bij Fort Eben-Emael. Vertrekken kan van 7 tot 14.30 uur, behalve voor de 19-22 km (13.30 uur).

vzw Stijn

Ten voordele van de vzw Stijn kan je morgen, paasmaandag, in Pelt op pad voor de paaswandeling. De tocht van 3,5 km leent zich voor buggy en rolstoel. Voor kinderen is er onderweg een leuk spel met een traktatie achteraf. Vertrekken tussen 13 en 15 uur in trefpunt De Gorten, Boemerangstraat 2A.

Ook morgen ben je in Voeren welkom voor de tocht door het natuurerfgoed van de Voerstreek met typische landschapselementen, idyllische dorpen en mooie vergezichten. Start in de Kursaal (Boomstraat 27) van 7.30 tot 15 uur behalve 30 km (11 uur) en 20 km (13 uur).

Het parcours van 4 km is geschikt voor buggy, rollator en rolstoel.

Dit moet je weten

Het paasweekend leent zich uitstekend voor een wandeltocht. Verspreid over de provincie vind je vandaag en morgen georganiseerde wandeltochten. Het aanbod vind je op www.uitinlimburg.be. Daarnaast zijn er de vele wandeltrajecten in de provincie.

Info op www.visitlimburg.be en op de websites van de gemeenten.

(LW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier