HET GORDELFESTIVAL: gratis topdag op zondag 4 september

GFDe vierde editie van het Gordelfestival plaatst opnieuw de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel in de kijker, en is voor de allereerste keer volledig gratis. De Gordelklassieker, een lus van 100 kilometer doorheen de Vlaamse Rand, is terug. Op zondag 4 september staan verder tal van sportieve én gezinsvriendelijke themawandelingen, -fietsroutes en andere sportieve activiteiten op het programma. Straattheater, kinder- en kleuterdorpen én live optredens van Laura Tesoro en Clouseau maken het feest compleet.

De Topdag van het Gordelfestival zet de hele Vlaamse Rand op zijn kop. Op zondag 4 september wil het Gordelfestival iedereen er massaal aan het bewegen krijgen en zo een lans breken voor het Vlaamse en groene karakter van de streek rond Brussel. Zo is de Gordelklassieker terug van weggeweest, een iconische lus van 100 kilometer doorheen de 19 gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel. De andere fiets-en wandelparcours verkennen het Pajottenland en Zennevallei (vanuit Provinciedomein Huizingen), en de prachtige Druivenstreek (vanuit Jezus-Eik in Overijse).

Provinciedomein Huizingen

Ook in het trefpunt Provinciedomein Huizingen valt er die dag heel wat te beleven. Op de Streekproductenmarkt maak je kennis met de smaken van de streek, in het Sportdorp van Sport Vlaanderen met de meest uiteenlopende sporten, zoals hockey, kubb, aikido of krolf. Kinderen kunnen spelen in het Kinderdorp, of de ridders toejuichen op een riddertoernooi. Vanuit Huizingen vertrekken onder meer de ‘Proef de streek’-routes, fietstochten van verschillende afstanden langs de talrijke geuzebrouwerijen van het Pajottenland, en een wandeling doorheen de Zennevallei richting Linkebeek en het FeliXart Museum in Drogenbos.Radio 2 zendt in de namiddag rechtstreeks uit vanuit Huizingen. Gratis optredens van Clouseau en Laura Tesoro sluiten de dag feestelijk af.

Focusgemeente Overijse: Jezus-Eik

De focusgemeente is dit jaar Overijse. Haar dorpskern van Jezus-Eik, aan de poort van het Zoniënwoud, is daarom het tweede grote trefpunt van het Gordelfestival op 4 september. Het beroemde woud is er de ideale setting voor onder meer een Avonturenspeelbos, een Gladiatorenloop, begeleide looptochten en mountainbikeroutes. Via tal van wandelingen en fietsroutes ontdekken deelnemers de charmes en het erfgoed van de authentieke Druivenstreek. Tenslotte is er ook ruimte voor ontspanning op het vernieuwde Horecaplein, met internationale straattheateracts, een kleuterdorp, en optredens van Radio Oorwoud en Mathias Vergels & The Village.

De Topdag van het Gordelfestival is dit jaar voor het allereerst gratis. Deelnemers worden beloond met een unieke Gordelfestivalgeuze of -druivensap.

 

HET PAJOTTENLAND & ZENNEVALLEI

VANUIT HET PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN

Fiets-Pajottenland-2016(c)LanderLoeckxDe wandel- en fietsroutes vanuit het Provinciedomein Huizingen verkennen de Groene Gordel en twee van de mooiste streken van Vlaanderen. Het licht heuvelachtige en landelijke Pajottenland leent zich perfect voor een geuze- en lambiektocht met de fiets. De prachtige streek van de Zennevallei is dan weer een ideaal wandelgebied, vol beboste hellingen, talrijke beekjes en een schitterende open, onbebouwde vallei.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

 

DE DRUIVENSTREEK

VANUIT JEZUS-EIK (OVERIJSE)

Wandelaars1-2016Ook vanuit het wonderlijke bedevaartsoord Jezus-Eik, een gehucht in focusgemeente Overijse, vertrekken er dit jaar tal van wandel- en fietsroutes. En hoe kan het anders, je wordt er meteen ondergedompeld in de pracht van de Druivenstreek. Proef van de overheerlijke druiven of bezoek eens een echte lokale serre.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

ONTDEK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA OP WWW.GORDELFESTIVAL.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier