3 x genieten van een feeëriek lichtspektakel

Wil je 2024 sprankelend beginnen? Op heel wat plaatsen kan je de komende tijd genieten van magische lichtspektakels.    

WonderLights in Groot-Bijgaarden

Het historische kasteel van Groot-Bijgaarden pakt het groots aan met de eerste editie van WonderLights, een van de grootste lantaarnfestivals in België. Het 1,7 km lange parcours van de licht- en lantaarntocht situeert zich rondom het kasteel en pakt uit met meer dan 1 miljoen ledlampen. Zodra de duisternis valt, wordt de Tuin van Eden tot leven gebracht en de rijke dierenpracht van onze planeet ontwaakt. Voor de jongste bezoekers wacht een betoverende wintertuin, waar men de kerstmagie kan voelen met elfjes, eenhoorns en zelfs een Kerst Express trein! Na het wandelen kan je je even opwarmen met een warm drankje of een frietje in de serre van het kasteel.

WonderLights in het park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden kan je bezoeken tot 16 februari. Parkeren doe je aan de Gossetlaan 9 in Groot-Bijgaarden, een shuttlebus brengt je naar de ingang.

Info: wonderlights.be

Light Safari in de Beekse Bergen

Laat je tijdens deze donkere dagen onderdompelen in een magische wereld vol kleur tijdens de Light Safari in de Beekse Bergen. Terwijl de dieren zich terugtrekken naar hun schuilplaatsen voor de nacht, komt langs de wandelsafari een prachtige regenboog van lichtgevende dieren, bloemen en planten tot leven. Loop door de verschillende kleurzones en leer meer over de betekenis van kleur in de natuur. Waarom zijn veel giftige dieren bijvoorbeeld geel? En hoe ontstaat een regenboog eigenlijk? Ontdek het tijdens de allereerste Light Safari! Door je telkens onder te dompelen in een nieuwe kleurzone, ervaar je de kracht van kleur als nooit tevoren. In het park vind je maar liefst 12 magische kleurzones met 3000 lichtgevende dieren, planten en bloemen. Bovendien heeft het park ook een heus Winterplein waar je kan schaatsen of opwarmen met een kopje glühwein of warme chocomelk.

Light Safari in de Beekse Bergen (Hilvarenbeek) loopt nog tot en met 25 februari. Alle ticketopties vind je terug op de website.

Info: beeksebergen.nl/lightsafari

Lichtfestival in Gent

Eentje om nu al in je agenda te noteren (want dit wil je écht niet missen): eind deze maand vindt de zesde editie van het Lichtfestival Gent plaats. Het parcours telt dit jaar maar liefst 31 lichtinstallaties. Van een duik in de onderwaterwereld, tot dansende zeepbellen en vuurvliegjes over een rode bol met een klimaatboodschap. Vijf dagen lang kan je de indrukwekkende installaties bewonderen. Je kan ook zelf participeren, zo kan je een bericht in morsecode de ruimte inschieten op het Walter De Buckplein of met je stem de tuin van verwondering tot bloei brengen aan Galerie St- John.

Voor het eerst gaat het parcours over de Schipperskaai en Kleindokkaai langs de Oude Dokken. Net zoals
voorgaande edities, krijgt het parcours een vaste looprichting. De route heeft geen vast begin- of eindpunt, dus de wandeling kan om het even waar starten, maar wandelen gebeurt in wijzerzin.

Het Gents Lichtfestival loopt van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari. Het parcours en een oplijsting van alle installaties vind je op de website.

Info: www.stad.gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier