Op het provinciaal domein in Berlare kan je genieten van twee nieuwe speelzones. (foto Provincie Oost-Vlaanderen)

3 x speelplekken om eindeloos te ravotten in Oost-Vlaanderen

Een plek waar kinderen hun fantasie eindeloos kunnen prikkelen is de speeltuin. In Oost-Vlaanderen heb je heel wat leuke speelplekken waar je op zondag naartoe kan.

De kinderen die zorgeloos spelen en de ouders die ondertussen genieten van een drankje of een picknick. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Helemaal nieuw in onze provincie is de avontuurlijke speeltuin in domein Nieuwdonk, op het provinciaal domein in Berlare. De speeltuin is opgedeeld in twee zones. Een zone op het strand in het zicht van het terras voor de allerkleinsten van twee tot en met zes jaar, en ook een avontuurlijke zone op het gras voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. “Deze nieuwe speelzone nodigt bezoekers uit tot inclusief spelen in een aangename omgeving waar spelelementen naadloos overgaan in natuur”, zegt gedeputeerde An Vervliet van de provincie Oost-Vlaanderen. “Het is niet alleen een plezier voor kinderen, maar bevordert ook een duurzame en harmonieuze relatie tussen mens en natuur.”

In Gent kan je de buitenspeeltuin van de Gentbrugse Meersen proberen. Het domein heeft voor iedereen wat in petto, van sporten en spelen tot wandelen en tuinieren. Ook op de Blaarmeersen in Gent geraken kinderen natuurlijk nooit uitgespeeld. Of je kan het Kapitein Zeppospark in het Houtdok eens proberen.

Een speeltuin bezoeken is op zondag altijd een goed idee. (gf)
Een speeltuin bezoeken is op zondag altijd een goed idee. (gf)

In de Vlaamse Ardennen kan je naar de recreatiesite Sportlaan in Zwalm. De site beschikt over een Finse piste, een evenementenweide, een speeltuin, een skatepark, een multifunctioneel sportterrein, de vertrek- en afspuitplaats voor mountainbikers, vier petanqueterreintjes, een kabelbaan en fitnesstoestellen. Kortom, iedereen kan er terecht om te sporten, spelen, en eindeloos te ontspannen. (jose)

Ook niet te missen!

Je kan ook eens naar Heusden (bij Gent). Familiepark Harry Malter biedt een gevarieerde daguitstap aan een democratische prijs, op een site waar slecht weer geen spelbreker is. (jose)

Info: www.harrymalter.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier