© gf

44 culinaire topadressen, vijf prijscategorieën: Smaakmeester Deluxe gaat laatste dag in

Vandaag gaat de laatste dag in van Smaakmeesters Deluxe, een smakelijk evenement van Stad Antwerpen in een verfijnd, culinair jasje. Smaakmeesters Deluxe is de ideale gelegenheid om een totaalervaring te beleven in een restaurant met erkenning van Michelin en/of Gault&Millau. Je hebt de keuze uit vijf prijscategorieën.

Elke editie van Smaakmeesters is bijzonder, maar deze editie had net dat tikkeltje meer. Dat vond ook schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis (N-VA). “44 van onze topadressen lieten zich inspireren door de komst van de Michelin Awards naar Antwerpen om hun gasten extra te verwennen. Daar zitten gevestigde namen tussen, maar net zo goed nieuwkomers. Samen hebben ze hun schouders gezet onder een drie weken durend culinair festival dat Antwerpen in de gastronomische wereld deed schitteren.”

Unieke lunchervaring

Antwerpen is geen onlogische keuze voor een evenement als de Michelin Awards. Het Antwerpse culinaire aanbod is immers breed. Alle deelnemende restaurants hebben een erkenning van Michelin en/of een toekenning van 13 koksmutsen of meer van Gault&Millau. Tijdens deze Smaakmeesters Deluxe openen ze hun deuren voor liefhebbers die een unieke lunchervaring willen beleven.

Check via de website of er vandaag last-minute nog enkele plaatsen te bemachtigen zijn. Een lunch tijdens Smaakmeesters Deluxe kost 50 euro, 80 euro, 120 euro, 150 euro of 190 euro per persoon. De hoogste prijscategorie? Daarvoor kan je aan tafel schuiven bij tweesterrenrestaurant Hertog Jan of driesterrenrestaurant Zilte. Alle restaurants in het programma zijn meer dan de moeite. Heerlijk tafelen bij Graanmarkt 13, genieten van de gemoedelijke sfeer in Bien Soigné of je laten verwennen met een heerlijke lunch in Het Gebaar. Lukt het je niet meer om deze editie een plaatsje te reserveren? Geen nood, tijdens het najaar vindt Smaakmeesters weer opnieuw plaats. Tijdens dat culinaire festival biedt de horeca in de binnenstad proevertjes aan en staan streekproducten in de kijker. (VADE)

Een lunch van Smaakmeesters Deluxe reserveren kan via smaakmeestersdeluxe.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier