5 x ontstressen in de wellness

Helemaal ontspannen doe je in de wellness. Boek deze spa’s voor een middagje of – waarom ook niet – met een nachtje hotel erbij.

Japans badhuis in Brussel

Van kantoorgebouw naar superhip hotel: de kamers bij JAM hebben industriële elementen, vintage elementen en véél gezelligheid. In hun spa kan je terecht voor een Atsukan Experience, geïnspireerd door de sentõ: de typisch Japanse badhuizen. Denk: ­sauna en badtobbe met daaromheen Japanse ­lantaarns en saké of thee erbij.

Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel, nl.jamhotel.be.

Privéspa met zwemvijver in Berchem

© Robert Rie

In het hippe Pakt in Berchem ligt hotel en restaurant August. Hier kan je niet ­alleen terecht voor enorm lekkere cocktails en barfood en een nacht in een van hun ­l­uxe­kamers, je kan er ook de privéspa (met zwemvijver!) en behandelingen boeken. 
Nick Cave logeerde al een paar keer in het hotel, moeten we nog meer zeggen?

Jules Bordetstraat 5, Antwerpen, 
august-antwerp.com

Wellness with a view in Zwalm

In Zwalm, tussen Oudenaarde en Zottegem, zag een nieuwe B&B het levenslicht. In Au Porte Bonheur van Guido en Carine slaap je in luxekamers met prachtig uitzicht én geniet je van de private binnen- én buitenwellness. Op aanvraag kookt Carine voor je, zodat je na de spa en een heerlijke maaltijd je bed in rolt. De wellness kan ook worden gereserveerd zonder overnachting én je kan een rondvaart boeken met het jacht van de eigenaars.

Meilegemstraat 26, Zwalm, auportebonheur.be.

Nieuw boetiekhotel met wellness in Waregem

NIn Waregem opende dit gloednieuwe boetiekhotel met 45 kamers. Drie herenhuizen werden omgebouwd tot één verwenadres waar je de deur niet meer uit hoeft. Hotel T is namelijk een sfeervol hotel, uiterst gezellig restaurant en zalige wellness in één.

Stationsstraat 154, Waregem, hotel-t.be.

Relaxen in Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg

Midden in het prachtige natuurgebied ­Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg 
ligt het bijna futuristische gebouw van Elaisa Energetic Wellness. Er zijn verschillende sauna’s (o.a. een rozenkwartssauna) en drie zwembaden, en je kan ook holistische ­behandelingen boeken. Op sommige ­dagen is badkledij toegestaan. Wie wil blijven ­slapen: er rijden shuttlebussen tussen de spa en het Terhills Hotel.

Nationaal Parklaan 7, 3650 Dilsen-Stokkem, elaisawellness.com.

(tekst Judith Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier