35 jaar Parc Astérix gaat niet onopgemerkt voorbij. (foto Parc Astérix)

Bij Toutatis! Feest mee met Asterix en Obelix

Wie al de autosnelweg A1 richting Parijs heeft genomen, zal ongetwijfeld de bordjes van Parc Astérix opgemerkt hebben. Wij reden er niet voorbij, maar namen de afrit en ontdekten er de wondere wereld van Asterix en Obelix in pretparkvorm. Vijf redenen waarom het park, dat dit jaar zijn 35-jarig bestaan viert, de moeite waard is.

Of je nu houdt van spanning en sensatie, het liever wat rustiger aan doet of op stap bent met kleintjes, Parc Astérix heeft attracties voor het hele gezin. Voor de jongste Galliërs zijn er verschillende speelzones en attracties op hun maat. Wie houdt van kriebels in de buik, vindt zijn meug bij attracties zoals de houten rollercoaster Tonnerre de Zeus of Toutatis, de snelste attractie van Frankrijk. Nieuw dit jaar is La Tour de Numérobis, vliegende stoeltjes op 40 meter hoogte. Maar er zijn ook rustigere attracties, zoals Epidemaïs Croisière, waarbij je op een houten bootje door een Gallisch dorp vaart. Zalig!

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

2. De shows

De hele dag lang kan je genieten van verschillende shows in het park. Wij waren onder de indruk van de spectaculaire duiken in Les Plongeons de l’Olympe en schaterden het uit bij Gaulois vs Romains: Le Match, waarbij de Romeinen en de Galliërs het tegen elkaar opnemen in enkele bijzondere proeven. Tussen 13 juli en 31 augustus – de Été Gaulois – is er ook het Défilé Gaulois, een grote parade met alle helden (en anti-helden).

3. De humor

Net zoals in de strips, speelt ook in het park humor een grote rol. Dat zie je in de shows, maar ook in de namen van attracties en in de decoraties in restaurants en wachtrijen. Zo kwamen we voorbij een scorebord met als atleten Antivirus, Didjietiestos en Tournedos.

4. De musical

Parc Astérix bestaat dit jaar 35 jaar en viert dit met een allereerste Gallische musical. Goupidupianix wil de bekendste bard ooit worden, terwijl Sérotonine de eerste officieel erkende vrouwelijke druïde wil worden. Samen zorgen ze voor 30 minuten muzikaal spektakel.

5. Het eten

Toegegeven, de keuze voor wie een gezonde snelle hap wil, is tamelijk beperkt. Heb je meer tijd, dan kan je in verschillende restaurants terecht voor een heus menu. Onze tip tijdens de Été Gaulois: neem je picknick mee voor ‘s middags en reserveer voor ‘s avonds een plekje op het Gallisch banket. In het hart van het Gallische dorp geniet je niet alleen van een uitgebreid buffetmenu, maar ook van een geanimeerd feest. (59 euro voor volwassenen, 29 euro voor kinderen tot en met 17 jaar, inclusief drank).

Parc Astérix pakt naar aanleiding van de 35ste verjaardag uit met een weekdagticket aan 42 euro (enkel online te verkrijgen en voor iedereen vanaf 3 jaar). De gewone tickets variëren in prijs naar gelang de datum, vanaf 51 euro voor +12-jarigen en vanaf 48 euro voor kinderen tussen 3 en 11 jaar. Een parkingticket kost 20 euro. Meer info: www.parcasterix.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier