Kom op ‘Body Worlds Vital’ meer te weten over het menselijk lichaam. (foto Getty) © Stefano Guidi Getty Images

Brugge pakt uit met nieuwe expo geplastineerde lichamen

Op de Site Oud Sint-Jan in Brugge opende zopas de expo ‘Body Worlds Vital’. Aan de hand van een unieke collectie geplastineerde echte lichamen ontdek je de complexiteit, kwetsbaarheid en veerkracht van het menselijk lichaam. Jazeker, ook kinderen zijn welkom op de tentoonstelling.

Body Worlds Vital vormt een compleet eigen hoofdstuk in de beroemde reeks tentoonstellingen Body Worlds van Dr. Gunther von Hagen, die ook wel bekend zijn onder de naam Körperwelten. De nieuwe expo wil een vitaal verhaal brengen. De multimediale tentoonstelling onderzoekt hoe levensbedreigende ziektes zoals kanker, diabetes en hartziektes kunnen bestreden worden met een gezonde, aangepaste levensstijl. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen hoe complex ons lijf in elkaar zit. Deze nieuwe tentoonstelling werd samengesteld door wetenschapper en anatoom dokter Angelina Whalley. “Het menselijk lichaam is zo fragiel en kwetsbaar enerzijds, maar tegelijk zo veerkrachtig en vergevingsgezind”, aldus dokter Whalley. “Het is erg boeiend om te zien hoe ons lichaam zich aanpast aan een ongezonde levensstijl of kleine veranderingen.”

Fascinerende kijk

Directeur Lars van den Ham van de Site Oud Sint-Jan is opgetogen met de nieuwe expo. “Na de coronapandemie zijn we blij om deze tentoonstelling over gezondheid en welzijn aan het grote publiek te kunnen voorstellen. We hopen dat iedereen meer te weten komt over z’n eigen lichaam en hoe dat het beste wordt verzorgd. Body Worlds Vital is zeker ook voor kinderen bestemd. Ze biedt een nieuwe en fascinerende kijk op het menselijk lichaam die je in geen enkel biologieboek vindt. Ook voor wie de eerdere tentoonstellingen van Body Worlds al heeft gezien, is deze nieuwe expo zeker een aanrader.” (VVHR)

Een fascinerende kijk op het menselijk lichaam die je in geen enkel biologieboek vindt. (foto Getty)
Een fascinerende kijk op het menselijk lichaam die je in geen enkel biologieboek vindt. (foto Getty) © Stefano Guidi Getty Images

Body Worlds Vital is dagelijks geopend en loopt nog tot en met 9 maart 2025 in Oud Sint-Jan, Mariastraat 38 in Brugge. Een standaardticket kost 19 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 15 euro, 17 euro voor 65-plussers. Kaarten kan je vooraf online reserveren via tickets.bodyworlds.be. Info: www.bodyworlds.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier