De binnenstad van Halle wordt even een pretpark voor jong en oud. © gf

Carnavalsweekend in Halle

Feestneuzen worden op zondag 10 maart in Halle verwacht. Daar is het jaarlijkse carnavalsweekend in volle gang. Tot en met maandag 11 maart kan er stevig gevierd worden en daarbij komen ook kermisfans aan hun trekken.

Het hoogtepunt van het weekend staat zondag 10 maart op het programma: vanaf 14 uur trekt de jaarlijkse carnavalsstoet, voorafgegaan door een reclamestoet, door de stad. Na het invallen van de duisternis, is het tijd voor de lichtstoet. “Als carnavalist proberen we allemaal om zowel de char als het kostuum zoveel mogelijk te verlichten. Sommige kostuums worden verlicht met wel 100 led-lampjes. Als je dit alles in de stoet ziet afkomen, dat is geweldig”, maakt organisator Halattraction zich sterk. Morgen gaat eveneens een stoet uit: dan is het de beurt aan de Krottenmaandagstoet. Zowel zondag als maandag wordt besloten met een feestelijke nacht, oftewel een “dolle nacht”. Om 9.44 uur is er een kaarsofferande in de basiliek, door de Gilles & Pierrots van Groot Halle.

Carnaval betekent in Halle ook carnavalskermis. De carnavalsfoor opende op zondag 3 maart en is nog tot en met woensdag 13 maart op het Stationsplein, Leideplein, het Possozplein en omgeving te vinden. “Met meer dan 100 attracties is de kermis in Halle een van de grootste in België”, weet burgemeester Marc Snoek. “De hele binnenstad wordt even een pretpark voor jong en oud. De foorkramers op het Stationsplein vertrekken al op dinsdag 12 maart. Het deel van de kermis dat op het J. Possozplein te vinden is, blijft dan weer langer staan, tot maandag 18 maart. De meeste attracties zijn open vanaf de namiddag tot maximum 1 uur. Op woensdag organiseren de foorkramers een familiedag. Gezinnen krijgen die dagen leuke kortingen op de attracties. De foorkramers die meedoen hangen dan een affiche uit.” (JVB)

Dit moet je weten

Carnaval en de bijhorende kermis bestaat uit verschillende onderdelen, op diverse locaties. Op de website van organisator Halattraction en de stad Halle vind je alle nodige info. De stad geeft er ook de nodige informatie over parkings die geopend en gesloten zijn.

www.halattraction.be

www.halle.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier