StrEat Fest laat je genieten van spannende en verrijkende nieuwigheden. (gf)

Culinair topfestival in Brussel

Lekkerbekken worden zondag in Tour & Taxis verwacht, waar de derde editie straks plaatsvindt van StrEat Fest. Van 11 uur tot middernacht zet het festival eten centraal, met muziek en sfeer in aangename bijrollen.

“Na twee succesvolle edities is StrEat Fest er trots op dat het blijft evolueren. “StrEat Fest laat je dit jaar genieten van een aantal spannende en verrijkende nieuwigheden”, weet Aurélie Cordier. Nieuw deze editie zijn culinaire masterclasses, gegeven door bekende chefs.

Een andere nieuwigheid dit jaar zijn samenwerkingen tussen bekende chefs. StrEat Fest slaat bovendien de handen in elkaar met de Brussels Vintage Market voor een nog rijkere en gevarieerdere ervaring. De unieke samenwerking brengt liefhebbers van lekker eten en vintage samen tot een levendig allegaartje waar creatieve gerechten gecombineerd worden met snuisteren in retroschatten”, aldus Aurélie.

Workshops

Wat schaft de pot? “Dit jaar hebben we op het menu een mix van Belgische en internationale smaken. We maken elke keuken toegankelijk voor fijnproevers. Je vindt zowel doorgewinterde als opkomende chefs op StrEat Fest, mensen uit eigen land en het buitenland, gastronomische koks, maar ook chefs van sterrenzaken en uiteraard de beste streetfoodadresjes. Iedere chef drukt een unieke stempel op het evenement.” Bezoekers kunnen zelf aan de slag bij verschillende workshops. Er is een barbecue corner die je helemaal klaarstoomt voor de zomer, verschillende andere foodworkshops scherpen je culinaire talenten aan en de drinks workshops zorgen ervoor dat zowel de kunst van het koffiemaken als je kennis van wijn een vlucht nemen. Jonge bezoeker vinden dan weer hun gading bij de kids workshop.

Deelnemen aan de workshops is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan enkel ter plaatse aan de infostand, vanaf een uur voor aanvang van de betreffende workshop.

www.streatfest.be

Van 11 uur tot middernacht zet het festival eten centraal. (gf)
Van 11 uur tot middernacht zet het festival eten centraal. (gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier