Een magisch dagje uit: 7 redenen om de Efteling deze zomer te bezoeken

Een magisch dagje uit tijdens de vakantie? Dan is de Efteling dé plek voor jou! Wij gingen al eens de magie beleven en lieten ons betoveren door dit prachtige park bij onze Noorderburen. Ziehier onze 7 redenen waarom een bezoek aan de Efteling niet te missen is!

1. Sprookjes, sprookjes en nog eens sprookjes

Dé klassieker in de Efteling is ongetwijfeld het Sprookjesbos. Jong en minder jong laten zich betoveren door hun favoriete sprookjes. Dit deel van het park is geweldig met (heel) jonge kindjes. Binnenkijken in de kabouterhuisjes, een papiertje in de mond van Hollebolle Gijs stoppen, Langnek bewonderen, de draak temmen of een liveshow bijwonen: de magie houdt je uren zoet!

2. Lekker afkoelen

Als de zomerse temperaturen hun hoogtepunt bereiken, kan je afkoelen op de fantastische waterattracties. Ga op avontuur door de woeste rivier van de Piraña of stap aan boord van De Vliegende Hollander of dobber je liever rustig op het water in de Gondoletta? Voor de kleinsten is het avontureneiland een must! Klimmen, klauteren en in het water springen: neem bad- of reservekledij mee!

3. Paradijs voor jonge kinderen

In tegenstelling tot heel wat andere parken die we al bezocht hebben, heeft de Efteling heel wat leuks voor kleine kinderen. Ook onze dochter van twee beleefde een topdag en kon op heel wat attracties gewoon mee. Ook de vele speeltuintjes hebben ze uitvoerig getest én goedgekeurd. Onze favoriet is het Kleuterhof, de speeltoestellen zijn niet alleen voor de kleintjes tof, ze zijn ook supercreatief gemaakt en erg kleurrijk (hoe mooi zijn deze aardbeitjes?). Topfavoriet hier was de piano waar je over kan lopen om muziek te maken. En ook heel fijn: kinderen tot en met drie jaar hebben geen ticket nodig.

4. … maar ook voor waaghalzen

Mag het voor jou wat meer zijn? Dan kan je je uitleven op een van de vele rollercoasters die de Efteling rijk is. Want wie de adrenaline door z’n lijf wil laten gieren, kan terecht op een van de vele duizelingwekkende attracties zoals de houten achtbaan Joris en de Draak, de Python of de Baron 1898, een indrukwekkende ‘dive coaster’. Om de mijn te betreden laat Baron 1898 je 37,5 meter omlaag storten!

5. Foodwalhalla

Wij hebben nog in geen enkel park zo lekker gegeten als in de Efteling, wat een foodwalhalla! Poffertjes, pizza, kebab, frietjes, braadworsten, Aziatisch, nacho’s, tosti’s en nog veel meer: de keuze is énorm. En ook de prijzen vallen reuze mee, zeker in vergelijking met ons land! Voor een raketijsje betaal je hier bijvoorbeeld maar anderhalve euro. Ons gezin is vegetarisch en we genoten volop van de vele veggie en vegan opties. De Vegetarische Slager heeft in het park zelfs zijn eigen foodstad met overheerlijke wraps. Onze favoriet was de vegan braadworst aan de Unox-standjes: smullen!

6. Extra veel zomers plezier

Tijdens de zomermaanden pakt de Efteling uit met heel wat extra zomers vertier. De speelweide van het park is deze zomer omgetoverd tot een Zomerstrand voor de hele familie. De kleinsten kunnen zich vermaken in de schattige Jokie en Jet zandbak of genieten van een zomerse parkshow met hun twee favoriete Efteling-vriendjes. Terwijl je kinderen erop los stuiteren op het sombrero-springkussen, geniet je zelf van een lekker drankje of hapje met op de achtergrond de deuntjes van de Mariachi band. Je waant je even op een zonnig strand in Mexico.

Ook indrukwekkend is de reusachtige Djinn op het Fata Morgana Plein. Deze zes meter grote schatbewaker van de Sultan komt een kijkje nemen buiten de paleismuren van Fata Morgana.

Een grote hit bij onze vijfjarige was de show rond G-krachten op het nieuwe Python Podium. Tussen de shows door worden er plaatjes gedraaid en kan er naar hartenlust – heel, heel erg veel – gedanst worden.

7. Tot in de late uurtjes

De Efteling komt tijdens de zomermaanden nog meer tot leven. Je kan namelijk nog tot en met 3 september extra lang van het park genieten. Op de meeste dagen is het park open tot 22 uur. Met valavond wordt het park als het ware nóg sprookjesachtiger (alsof dat eigenlijk nog kan?). Er zijn zelfs speciale (goedkopere) avondtickets beschikbaar.

Info & tickets via de website van de Efteling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier