Het Internationaal Stripfestival verwelkomt een 60-tal tekenaars. (gf)

Focus op Zwinsteden op Internationaal Stripfestival

De vzw Strippromotie Knokke-Heist organiseert dit weekend in samenwerking met de gemeente het Internationaal Stripfestival. De 21ste editie focust op Zwinsteden in de strip met een mini-expo en een overzicht van de verschillende affiches die ooit gemaakt zijn voor het Stripfestival van Knokke-Heist.

“Dankzij de sponsoring van het gemeentebestuur en enkele hotels kunnen we het festival gratis houden. Het lezen gaat achteruit en daarom willen we ook kinderen warm maken voor strips als opstapje, en zorgen we ervoor dat er geen enkele drempel is om naar het stripfestival te komen”, zegt PR-verantwoordelijke Jan van Loon van de vzw Strippromotie Knokke-Heist.

Op deze editie wordt er een 60-tal tekenaars verwelkomd, onder wie uitzonderlijk internationaal talent zoals de Indonesische Apri Kusbiantoro (Storm), de tekenaars van de Rode Ridder, Claus Scholz (België/Duitsland) en Fabio Bono (Italië), Thierry Capezzone uit Denemarken met ‘Pol’, Olivier Weinberg met De Jeugd van Alex, Olivier Marin met De onzichtbare oorlog en Gilles Mezzomo met Luka en Mexicana, allen uit Frankrijk. Daarnaast zijn er ook tekenaars uit Nederland en België.

Word zelf stripheld

De bib zorgt voor extra animatie door haar stripcollectie te promoten en leuke activiteiten te organiseren voor het hele gezin. Zo kan je jezelf vereeuwigen als een stripfiguur bij de photobooth, deelnemen aan de zoektocht naar Bollie en Billie en meebouwen aan een stripfiguur in legoblokjes.(CGRA)

Vandaag gaan de deuren van het stripfestival open om 10 uur, het einde is voorzien om 17 uur. Plaats van het gebeuren is voor de tweede keer zaal Ravelingen in Heist. Parkeren kan naast het treinstation van Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier