Leuke boetieks, gezellige horeca en veel ambiance vandaag in de Bergstraat. (foto MAWO)

Heist-Op-Den-Berg maakt zich klaar voor jaarlijks Lentefestival

Voor het jaarlijkse Lentefestival in de Bergstraat, de opendeurdag in het voorjaar in de Heistse winkelstraat, heeft het organisatiecomité weer veel uit de kast gehaald.

De voor de gelegenheid verkeersvrije straat wordt vandaag getransformeerd in een bruisende festivallocatie, waar lokale winkels hun deuren wagenwijd openzetten en een verscheidenheid aan activiteiten aangeboden worden voor jong en oud.

Het begint al met een grote kermis op het Cultuurplein en de traditionele springkastelen. Ook een vaste waarde zijn de kindergrime en de ballonnenclown. Maar het Bergstraatcomité heeft voor nog meer animatie gezorgd deze namiddag. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een breed scala ontwerpen om jezelf te laten versieren met een airbrush tattoo. Met de Zingende Marskramer zet je een stap terug in de tijd en beleef je een unieke ervaring met zijn verhalen en liedjes. Je ontmoet in de Bergstraat vandaag ook Natasja en Francien, de extravagante shopping ladies op stelten. Dansstudio Kick-iT brengt met flashmobs energieke performances. Tenslotte kun je je laten meevoeren door de beats van Mista Beats en zijn muzikale Mercedes.

Parking

In tegenstelling tot andere winkelstraten in centrumsteden rond Heist-op-den-Berg is in de 800 m lange Bergstraat weinig leegstand in de winkelpanden. Meer nog, er wordt flink gebouwd en panden gerenoveerd. “Het gaat relatief goed in onze winkelstraat”, vertelt Kristine Vercammen van het Bergstraatcomité. “Na corona is het winkelplezier in de Bergstraat redelijk goed terug op gang gekomen, met natuurlijk als hoogtepunt de jaarlijkse braderie.” Kristine Vercammen wijdt het succes van de straat vooral aan het mobiliteitsbeleid. “Je ziet duidelijk in de steden rondom ons dat het is misgegaan bij hertekening van de mobiliteit in de stadscentra”, meent de medezaakvoerster van de juwelenzaak Clem Vercammen. “Voor het centrum van Heist zijn er al verschillende plannen getekend, maar gelukkig nog weinig in de praktijk uitgevoerd buiten de invoering van het éénrichtingsverkeer. Een grote centrale parking en het gratis parkeren is en blijft een belangrijke troef.”

Daarnaast is er nog een uitstekend werkend Bergstraatcomité dat sterk inzet op ‘beleving’ in de straat met tal van activiteiten en animatie. Het belangrijkste belevingsmoment is dit jaar de braderijeop 28, 29 en 30 juni, een feest dat jaarlijks minstens 50.000 bezoekers aantrekt. (MAWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier