Op de expo worden dit jaar nieuwe bouwwerken tentoongesteld. © gf

Lego-expo ‘Bricks For All’ opnieuw in Torhout: “Er komen dit jaar zelfs buitenlandse exposanten”

LEGO-fanaten zijn dit weekend aan het feest in Torhout, want daar vindt opnieuw de LEGO-expo ‘Bricks for all’ plaats, en dit na twee succesvolle edities, waarbij men zo’n 4.000 bezoekers mocht verwelkomen.

“Er komen dit jaar zelfs exposanten uit het buitenland. Bovendien zal CoderDojo Belgium, een programmeerclub voor jongeren, ook aanwezig zijn met een stand waarbij jongeren LEGO-robots kunnen programmeren”, weet Christophe Van Linthoudt, woordvoerder van het organisatieteam.

De LEGO-expo neemt meer dan 1.000 vierkante meter in beslag. “Dit is inclusief LEGO-verkoophal, LEGO-speelhoek en cafetaria. Op de expo worden dit jaar allemaal nieuwe bouwwerken tentoongesteld. Eén van de vele blikvangers is een bouwwerk van legoclub De Brickantiers: een indrukwekkende dierentuin van circa 7 op 2 meter bestaande uit ongeveer 200.000 LEGO-blokjes.

Goede doelen

De LEGO expo ‘Bricks for all’ is een organisatie van De Brickantiers, een Belgisch-Nederlandse club voor al wie LEGO® bouwt, verzamelt of op één of andere manier een passie heeft voor het blokje. “We komen op regelmatige tijdstippen samen met de leden om te bouwen, nieuwe projecten uit te werken en te leren van mekaar. We organiseren onze jaarlijkse beurzen en zijn ook aanwezig op evenementen van andere clubs om onze creaties te tonen aan het grote publiek”, luidt het.

“Onze visie is om onze samenwerking met andere clubs te versterken en samen met hen beurzen te organiseren om eigen creaties en die van leden buiten de club aan de buitenwereld te tonen. We willen ook de handen in elkaar slaan om andere initiatieven, goede doelen zoals ‘Boven De Wolken’, een hart onder de riem te steken en met hen samen te werken om er voor te zorgen dat ze voldoende in de kijker worden gezet. Ook wij steunen hen door het schenken van een deel van de opbrengst van onze beurzen.”

De LEGO expo ‘Bricks for all’ vindt plaats in de gebouwen van de Eureka-basisschool en atheneum, Rijselstraat 110 in Torhout, en kan je vandaag bezoeken van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, onder de 5 jaar gratis.

Info: www.brickantiers.com/evenementen

(CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier