Lezen vormt een leuke bezigheid voor kinderen. (foto LW)

Limburg: het paradijs voor jonge kinderen

In het kader van Boekstartdag richten diverse bibliotheken in Limburg zondag de focus op kinderen. Voorlezen, workshops, op ontdekking in de bib… Variatie troef!

Boekstartdag wil je samen met peuters en kleuters laten proeven van de bibliotheek en van het plezier van boeken. De bibliotheek van Lummen wordt zondag omgetoverd tot een paradijs voor jonge gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar. De hele dag ben je welkom voor allerlei leuke activiteiten zoals knutselactiviteiten, een avontuurlijk bewegingsparcours en verhaaltjes die jonge oortjes bekoren.

De kinderen kunnen deelnemen aan leuke workshops, zoals een initiatie in wobbel, gebarenpret, en baby-yoga. Daarnaast zijn er doorlopend voorleesmomenten voor ouders met hun baby en een workshop levensechte TikTak. Inschrijven is niet vereist.

Snoezelhoek

De bib van Zonhoven verwelkomt kinderen voor een waaier aan leuke activiteiten. De allerkleinsten kunnen pret beleven in de knusse snoezelhoek. Kinderen tussen 1,5 en 3 jaar kunnen naar een leuk verhaaltje luisteren in de voorleeshoek. Met jeugdboekenschrijver Stijn Moekaars kunnen de kinderen van die leeftijdsgroep op muzikale vertelreis. Mama’s en papa’s worden wegwijs gemaakt in de collectie peuter- en kleuterboeken in de bibliotheek. Op de beide plaatsen zijn oudere broers en zussen ook welkom. Er is plaats voor voeden, kolven en verschonen.

Kippenpoes

In het kader van ‘De bib op verplaatsing’ leest jeugdauteur Hilde Lieten zondag aan kinderen vanaf drie jaar voor uit haar meest recente boek ‘Loes de kippenpoes’, die wil zo graag bij de kippenfamilie horen.

Kinderen die vroeg de bib leren kennen, komen later op eigen houtje. (foto LW)
Kinderen die vroeg de bib leren kennen, komen later op eigen houtje. (foto LW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier