Welkom in het tijdelijke huis van de Paashaas. (foto Arboretum Kalmthout)

Op zijn paasbest in Antwerpen: ontdek verschillende paasactiviteiten

De dagen worden langer, bloemen beginnen te bloeien en op zondag 31 maart zien we overal eieren en paashazen opduiken! In de hele provincie wordt Pasen gevierd. Wij hebben de leukste activiteiten even voor je opgelijst.

De Paashaas verblijft het hele weekend in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Voor deze gelegenheid is het sprookjeshuis in het Rivierenhof volledig omgetoverd tot tijdelijke woonst voor de Paashaas. De Paashaas stelt ook op Pasen zijn tijdelijke verblijf nog open voor bezoekers. Kinderen worden ondergedompeld in de leefwereld van de haas door middel van een interactieve tocht in zijn huis.

Na de visite aan het huis starten heel wat andere activiteiten: kinderen zoeken eieren, laten hun gezichtjes grimeren, versieren eieren… “Ik hoop zoveel mogelijk kinderen mijn huisje te laten bezoeken. Ik wil hen een kijkje geven in mijn leven en hoop hen een namiddag vol plezier te bezorgen. Ouders wil ik laten genieten van het paasweekend en hen de ‘rommel’ ontnemen die bij een dagje spelen komt kijken”, lacht de Paashaas vol plezier.

Andere leuke paasactiviteiten? Wijndomein Oud Conynsbergh is op paaszondag extra vroeg geopend. Kom tussen 11 en 13 uur paaseitjes rapen en wie weet spot je de Paashaas wel in de wijngaard. Op de website van gemeente Lint vind je de route en het deelnemingsformulier voor de paaszoektocht. In het Karrenmuseum heeft Vos de paaseieren van Haas in een grote kist gestopt. Help je Haas de sleutel te vinden?

En ook in Arboretum Kalmthout kan je op paasspeurtocht. Kom kleurrijke eitjes tellen in de bomen en struiken, huppel van het ene naar het andere ei en verzamel er zoveel mogelijk op je speurkaart. Onderweg kun je leuke spelletjes spelen met de paashazen. Vrolijk Pasen aan alle lezers!

Dit moet je weten

Het huis van de Paashaas: van 10 tot 18 uur.

Home

Paasspeurtocht Karrenmusem: van 10 tot 16.30 uur.

www.karrenmuseum.be

Paasspeurtocht Arboretum Kalmthout: van 10 tot 17 uur.

www.arboretumkalmthout.be

(VADE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier