© Bezoekerscentrum Lieteberg

Opentorendag opent seizoen Blotevoetenpad in Bezoekerscentrum Lieteberg

Bij de start van het nieuwe seizoen van het Blotevoetenpad houdt Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal een Opentorenweekend. De toren van 18 meter hoog biedt een panoramazicht op de omgeving.

De toren is opgebouwd rond vier zware houten meerpalen van elk vijf ton en maakt deel uit van het Blotevoetenpad van Lieteberg. Je kan hem in het seizoen dus op blote voeten beklimmen. Vandaag, zondag 10 maart, is dat voor alle duidelijkheid nog niet het geval. Vandaag ga je dus met je schoenen naar omhoog. Dat doet niets af aan de unieke ervaring van de beklimming van de toren. Die biedt een adembenemend zicht over het Nationaal Park Hoge Kempen, Haspengouw en de Demervallei. Bij helder weer kan je de basiliek van Tongeren spotten. Of misschien zie je de terrils van Genk.

Spanning en beleving

Met de Opentorendag neemt De Lieteberg een aanloop naar het nieuwe seizoen. De toren is van 16 maart tot en met 3 november 2024 enkel op blote voeten toegankelijk mits een geldig toegangsticket tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Lieteberg. Er zijn waterpartijen, zandheuvels, en steile hellingen, waar je kan klauteren, ploeteren en klimmen. (LW)

Opentorendag, van 10 tot 16 uur, Stalkerweg 46, Zutendaal. Meer info op www.lieteberg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier