Vandaag heerst er vooral gezelligheid op de site van het Dierenasiel aan de Slachthuislaan. © gf

Paasmarkt in opvangcentrum Dierenbescherming Mechelen: “Huisdieren zijn welkom”

Het opvangcentrum van Dierenbescherming Mechelen organiseert vandaag voor de eerste keer een Paasmarkt.

Van 12 tot 18 uur kan je een kijkje komen nemen op de site aan de Slachthuislaan waar van alles te beleven is, waar je een pintje kan komen drinken en een hapje eten en kennis maken met de werking van het dierenasiel.

Hondenmodeshow

“Rond kerst en een weekend in de zomer hebben we ook een opendeurdag”, vertelt Florence Wijnen van de vzw. “Maar we willen die periode graag overbruggen met een extra feestje in de lente om onze werking in de kijker te zetten. Wij hebben vandaag zelfs een echte rode loper waarop we onze honden voorstellen die we ter adoptie kunnen aanbieden. Bezoekers kunnen ook gerust hun eigen huisdier meebrengen en het zou leuk zijn indien mensen, die hier ooit een hond kwamen halen, met hun dier op bezoek zouden komen om hun vroegere verzorgers te ontmoeten. Het feest van vandaag is een generale repetitie voor de viering van ons 80-jarig bestaan in september.”

Op de Paasmarkt staan meer dan 20 kraampjes van allerlei slag: kaarsen, wellnessproducten, juweeltjes, honden- en kattenbenodigdheden, een fotostand om dieren te fotograferen en ook de eigen wafelstand van het asiel en een kraampje met ontwerpen uit het eigen crea-atelier. Dierenbescherming Mechelen vzw is een opvangcentrum voor gevonden, afgestane en in beslag genomen honden en katten, maar verzorgt ook uw huisdier als u er even tussen uit wil. (MAWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier