Tuinkriebels in domein Vrieselhof Oelegem. (foto Provincie Antwerpen) © Provincie Antwerpen

Planten- en tuinbeurs Tuinkriebels klaar voor 12e editie: “Ontdek het buitenleven in al zijn facetten”

De planten- en tuinbeurs Tuinkriebels staat voor zijn twaalfde editie. Volgend weekend (zaterdag 4 en zondag 5 mei) zijn de liefhebbers van groen, tuinen en lekker eten welkom op het Provinciaal Groendomein Vrieselhof om het buitenleven in al zijn facetten te ontdekken.

De organisatie is vaste waarde op de kalender van de Provincie Antwerpen geworden. “Rond het kasteel verzamelen gepassioneerde kwekers die graag nieuwe variëteiten van planten of struiken uitstallen, tips geven bij het onderhoud van de tuin, tuingereedschap voorstellen en uitleggen hoe je dit best gebruikt”, geeft de provincie al een voorsmaakje.

Eetbare tuinontwerpen

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 10 tot 18 uur maken de bezoekers een ontdekkingstocht over het domein en krijgen ze antwoorden om hun vragen over tuinieren en planten. Meer dan tachtig standhouders hebben zich aangemeld om aanwezig te zijn. Hun aanbod gaat van eetbare tuinontwerpen tot gevlochten manden uit wilgentakken. Wie iets koopt maar nog niet de hele ronde heeft gedaan, kan zijn planten gerust achterlaten in de plantencrèche. Heb je veel of zware planten gekocht? Dan kun je gratis een kruiwagen ontlenen om je aankopen naar de parking te brengen.

Het provinciaal domein leren kennen, kan door zowel op zaterdag als op zondag om 14 uur aan te sluiten bij de wandelingen van de domeinwachter. Er zijn workshops terwijl De Liefhebbers van ’t Zoet een ‘bij-tastische’ zoektocht voor de kinderen in elkaar steekt.

Een aantal van de standhouders biedt eten en drinken aan. Onder andere ijsjes recht van de boerderij zullen een aanrader zijn. In De Remise wordt een aangepaste Tuinkriebelskaart voorgesteld.

Vanaf vrijdag 3 mei om 10 uur kunnen bezoekers aan het domein een zone rond het kasteel niet bereiken door de organisatie van Tuinkriebels. Het blijft toegankelijk om te fietsen, te wandelen of te joggen. Alleen de directe omgeving van het kasteel zal tot dinsdag voorbehouden zijn voor de tuinbeurs. De fiets- en wandelknooppunten zullen worden omgeleid. (FISP)

Tickets op voorhand kopen, kan aan 5 euro via http://tickets.vrieselhof.be. Aan de kassa betalen de bezoekers 6 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier