Tip van de week: Op avontuur met tieners

Tieners in huis? Zijn het waaghalzen, stiltezoekers of natuurliefhebbers? Met deze drie activiteiten krijg je hen zeker mee. Wat het avontuur ook brengt, het belangrijkste is dat je herinneringen voor het leven maakt.

1. Karten en gamen – West-Vlaanderen

BattleKart is een combinatie van elektrisch karten en videogames spelen. In de half verduisterde hal 4 van Kortrijk Xpo liggen twee pistes waar per piste tot twaalf karts kunnen rijden. Je kiest op voorhand welke spelmodus of je wil spelen. Er is ook mogelijkheid om meerdere spelmodi na elkaar te spelen. In de BattleRace bijvoorbeeld kan je raketten afvuren naar andere karts om die te vertragen. In de BattleSnake moet je net als in het gelijknamige computerspel een zo lang mogelijke staart maken. Je kan zelf ook je circuit kiezen, gaande van een klassiek ringcircuit tot een meer technisch curvy-circuit. Onderweg zet je valstrikken uit voor je tegenspelers en probeer je de booby traps van anderen te ontwijken. Na de game(s) kan je alles herbekijken in de bar. Er zijn ook BattleKarts in Antwerpen, Genk en Herentals.

www.battlekart.com

2. De berg af – Limburg

De zwarte mountainbikeroute (42 km) van Beringen start en eindigt op be-MINE, het vroegere mijncomplex. Een onderdeel van de route is de Avonturenberg, de terril naast de mijnsite. Er zijn twee afdalingen mogelijk, een makkelijke aangeduid met een groene kleur en een technisch moeilijkere aangeduid met een rode kleur. Halverwege de afdaling kan je nog meer waaghalzerij uithalen op de rotsen en de north shores, smalle plankenpaden. Onderaan de Avonturenberg is een bikewash. Je kan op de site mountainbikes huren bij Velotril. De Avonturenberg is trouwens een speellandschap voor jongere kinderen. Een bos van 1600 palen leiden je via trappen, kruiptunnels en klimconstructies naar de top waar een prachtig uitzicht wacht.

En voor wie nog geen genoeg heeft van het avontuur kan op be-MINE ook duiken, muurklimmen of zwemmen in een tropisch zwembad.

www.be-mine.be

3. Eén met de natuur – Antwerpen

De Kleine Nete meandert door de groene Kempen van Retie naar Lier. Het stuk tussen de watermolen van Retie en de watermolen van Grobbendonk, op de kop 25 kilometer lang, is bevaarbaar met kano of kajak. Het verval is er minimaal waardoor je wel wat moet peddelen om vooruit te geraken. Je kan er ook voor opteren om een kortere afstand af te leggen, de meeste gezinnen opteren voor een tiental kilometer. Er zijn verschillende aanbieders die op dit traject kano’s en kajaks verhuren. Soms moet je wel zelf je vervoer terug regelen. Het meest aangename is om je fiets aan de aankomstplaats te zetten en terug te fietsen. De kano’s/kajaks worden door de aanbieder opgehaald. Tussen Retie en Grobbendonk zijn zes aanlegsteigers waar je kan picknicken, rusten op een terras of de benen strekken.

www.dekleinenete.be

Kajakken op de Kleine Nete is zowel voor jong als oud een ervaring. (foto Toerisme Provincie Antwerpen)
Kajakken op de Kleine Nete is zowel voor jong als oud een ervaring. (foto Toerisme Provincie Antwerpen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier