© DIVL

Nog tot en met zondag 24 maart Halfvastenfoor in Gent

Vanaf morgen 2 maart draaien de kermismolens opnieuw het Sint-Pietersplein en aanpalende pleinen in Gent. De Halfvastenfoor verblijdt tot zondag 24 maart jong en oud. De kermis staat altijd garant voor heel wat plezier!

Dit jaar zijn er twee nieuwkomers onder de meer dan tachtig attracties. Daarnaast is er nog een nieuwigheid: een handige overzichtskaart zodat je nooit meer verloren loopt op deze kermis. Schepen van Foren, Sofie Bracke: “Naast bekende attracties zoals de V-Maxx, Frisbee XXL of de Take Off zijn er dus ook twee gloednieuwe. De Heroes Tower is een toren die kermisgangers 40 meter hoog op stoeltjes in de lucht laat vliegen. Een kinderlabyrint belooft dan weer veel plezier voor kleinere bezoekers. Gloednieuw is ook een overzichtskaart met plattegrond die op banners rondom de foor hangen. De Halfvastenfoor is voor veel Gentenaars het hoogtepunt van het jaar. Of het nu de botsauto’s, de jetonnekes of de oliebollen zijn, er is voor elke generatie iets. Dankzij het overzichtskaartje zal je nu ook makkelijk je weg vinden op de drie pleinen en zie je ook meteen welke attractie toegankelijk is.”

Toegankelijkheid

De toegankelijkheidsambtenaar en veiligheidsdiensten maakten vorige week een rondgang langs de attracties en kramen. Zo werd bekeken welke attracties toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en minder mobiele bezoekers. Waar dat mogelijk is, voorziet de Stad Gent extra hellende vlakken. Rolstoelicoontjes werden toegevoegd op de kaart, zowel online als op de banners. Bezoekers kunnen bemerkingen over toegankelijkheid doorgeven via een QR-code.

© DIVL

De Halfvastenfoor is tijdens het weekend en op woensdag open vanaf 14 uur. De andere dagen vanaf 16 uur. Bij mooi weer gaan de attracties twee uur vroeger open. (DIVL)

Dit moet je weten

Op donderdag 21 maart worden lichten en geluid gedempt zodat bezoekers die gevoeliger zijn voor prikkels ook van de foor kunnen genieten en op zondag 24 maart kan iedereen van een korting genieten. Op zondagen 10 en 24 maart zijn er rondleidingen met een gids.

Meer info: www.stad.gent/halfvastenfoor

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier