'B(l)oeiend Hageland' werd in Neerlanden aan het fruitbeeldig kunstwerk Mimesis op gang geschoten (foto kht) © KHT

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert fiets- en wandelaanbod: ontdek verlichte boomgaarden

Hoe meer de lente vordert, hoe meer de Hagelandse fruitboomgaarden in bloei staan en de appel-, peren- en andere bloesems voor een geurende sfeer zorgen. De ontluikende bloesems zijn voor Toerisme Vlaams-Brabant en 13 gemeenten het teken om ‘B(l)oeiend Hageland’ te starten.

“’B(l)oeiend Hageland’ zet in op een fiets- en wandelaanbod. Je rijdt en wandelt langs fruitplantages, paden en wegen met hagen, struiken en heesters, die ook een bloesempracht dragen. Wil je er met de fiets op uittrekken, dan vind je inspiratie in de publicatie ‘Bloeiend Hageland Fietsen’. Zeven fietsroutes brengen je langs attracties en bloesemlandschappen. Meer dan honderd adressen, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten je proeven van het Hageland”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme. Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde ook veertien lentewandelingen, waaronder twee nieuwe. Dat zijn de Meensel-Kiezegemwandeling in Tielt-Winge, die langs fruitboer Vanhellemont leidt, en de Binkomwandeling in Lubbeek waar de voorjaarsbloeiers in het Tafelbos een attractie op zich zijn. Her en der langs de routes verfraaien kunstwerken het Hageland met een knipoog naar de fruitteelt.

Nocturnes en bloesembars zorgen voor een aparte beleving Niet altijd kan je bij avond en nacht door fruitplantages wandelen of tussen bloesems genieten van een hapje en een tapje. In Zoutleeuw wandel je vijf kilometer door feeëriek verlichte boomgaarden. Landen zorgt met ‘Magische Bloesems’ voor een nocturnewandeling van 1,7 kilometer. In Attenrode maak je een nocturnewandeling van vier kilometer door verlichte fruitplantages. Een bloesembar, uitgebaat door de KLJ, vind je in de perenboomgaard in Hoksem. De Gelroodse fruittelers openen hun bloesembar op de Mensberg, tussen de fruitbomen, in Gelrode.

Dit moet je weten

De campagne ‘B(l)oeiend Hageland’, een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant, loopt in april en mei.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloesemevenementen

(KHT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier