Van paaszoektochten tot waterfietsen: de leukte activiteiten in Oost-Vlaanderen op een rijtje

De paasvakantie is ondertussen halfweg, ook op zondag 7 april en dagen erna zijn er in Oost-Vlaanderen een pak leuke dingen te doen met de kinderen. Wij zetten er alvast enkele op een rijtje.

Vanaf vandaag openen heel wat buitenattracties in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen weer de deuren. Je kan onder andere naar het trampolinepark in De Gavers in Geraardsbergen, een ritje maken met het treintje in Puyenbroeck in Wachtebeke, of de gocarts uittesten in De Ster in Sint-Niklaas.

De roeiboten en waterfietsen worden ook weer van stal gehaald en dobberen nu op de vijvers in De Ster, Puyenbroeck en De Gavers. Je kan ook leuke paaszoektochten doen. Dat is vandaag en ook de komende week het geval in het stadscentrum van Eeklo, en in het centrum van Maldegem. Ook in De Brielmeersen in Deinze en in Het Leen in Eeklo loopt nog een leuke paaszoektocht.

Meer gek op dieren? De pasgeboren lammetjes in de winterstal van het domein Puyenbroeck zijn superschattig. In De Ster krijg je vandaag een rondleiding op de kinderboerderij. In De Brielmeersen in Deinze is er vandaag de maandelijkse gegidste wandeling, helemaal in het teken van ooievaars en reigers. Vandaag om 9 uur kan je in de turnzaal van de gemeenteschool van Denderwindeke naar een sessie knuffelturnen, voor kinderen en hun ouders. Of je kan in Lochristi naar de Vierweegse Kermis, met onder andere leuke springkastelen en grime voor de kinderen. Of je kan vandaag in Temse naar Festivel, met op het programma FestiKids, helemaal in het teken van de jongsten. Je kan op de foto met Bumba, of helemaal uit de bol gaan met de Radio Hallo Discoshow van Marc Vertongen. Er is ook een hindernissenbaan van tachtig meter lang, en er staat een indrukwekkende glijbaan opgesteld. Plezier voor het hele gezin!

Dit moet je weten

Zin in een van deze activiteiten? Via oost-vlaanderen.be ontdek je alle activiteiten in uw buurt.

(jose)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier