Kleuters van GBS Heikant en leden van het gemeentebestuur huldigden het nieuwe speeltuig van Waterfort in.

Vernieuwde speeltuinen in Vlaams-Brabant nodigen uit tot avontuur: ontdek ze hier

In de paasvakantie moeten kinderen buiten kunnen spelen, op ontdekking gaan, ravotten en kruipen en klimmen. Waar kan dat beter dan in een speeltuin en zeker in een speelpark waar nieuwe speel- en klimtuigen staan? Zowel in Rotselaar als in Oud-Heverlee heeft het gemeentebestuur speeltuigen vernieuwd.

“In het Waterfort, de speeltuin aan Sportoase De Meander, was de verouderde Santiago aan vervanging toe. We deden een beroep op onze inwoners om een ontwerp in te dienen. Dat ontwerp moest inclusief zijn, een toestel waarmee elk kind kan spelen. Aanvullend op de tuigen die er al zijn, werd het een speeltoestel voor de doelgroep tot vier jaar. Het nieuwe tuig heeft onder meer een glijbaan voor de allerkleinsten en een zandkraan die de fantasie stimuleert. De speelomgeving is inspirerend en uitdagend”, zegt schepen van Jeugd Nele Demuynck.

In Oud-Heverlee is de speeltuin van het Zoet Waterpark, gelegen aan de gelijknamige vijvers en in Meerdaalwoud, vernieuwd. Schepen van Ruimtelijke Ordening Hanna Van Steenkiste zegt: “Het Zoet Water is een scharnierpunt tussen het Meerdaalwoud, Heverleebos en de Dijlevallei. Daarom kozen we voor een natuurlijke speeltuin die in de bosrijke omgeving past. De speeltuigen zijn in hout. We plaatsten toestellen, zoals schuifafjes en paddenstoelenhuisjes, voor de allerkleinsten, en tuigen, een boomhut, kabelbaan, klimrek, voor de al wat oudere kinderen. Tieners vinden hun weg naar het eerder gerealiseerde skatepark en de pumptrack. De jeugd kan zich hier goed uitleven.” Julie Denteneer maakte als kind, tiener en nu mama van Liva de speeltuin in al haar glorie, maar ook in verval mee. Zij is best tevreden met de vernieuwing en meent dat het er zelfs in de winter leuk spelen is.

Dit moet je weten

De Rotselaarse speeltuin Waterfort aan Sportoase De Meander paalt ook aan de zwemzone De Plas, met strand. Buiten de speeltuin van het Zoet Waterpark vind je nog het speelbos Everzwijnbad en de Torenvalk, het eerste multimovepad van Vlaanderen. (KHT)

Info: www.rotselaar.be en www.oud-heverlee.be.

(KHT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier