Het gemotiveerde team van Koraal vzw. © gf

Welke zorginstellingen zet deuren op in Antwerpen op Dag van de Zorg

Voor het dertiende jaar op rij openen meer dan tweehonderd organisaties in Vlaanderen en Brussel hun deuren tijdens de Dag van de Zorg. Tal van zorg- en welzijnsorganisaties bieden je een unieke blik achter de schermen.

Er is vandaag voor elk wat wils: zowel algemene als psychiatrische ziekenhuizen laten je meekijken in hun werking, net als woonzorgcentra, kinderdagverblijven, dienstencentra, thuiszorgwinkels,… Een van de vele organisaties die je graag verwelkomt, is Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Koraal in Schoten. Zij organiseren vroegtijdige en gerichte zorg en ondersteuning voor aanstaande ouders en gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. “Vandaag kan iedereen hier ontdekken wat een CKG is en doet”, klinkt het algemeen directeur Philippe Maes. “Bezoekers kunnen ook een wandeling maken op het domein en in de cafetaria genieten van een drankje of hapje terwijl de kinderen zich uitleven op het speelplein.”

Nog enkele andere leuke tips? Zorgbedrijf Antwerpen verwelkomt je op verschillende van hun locaties tussen 10 en 17 uur. Naast meerdere woonzorgcentra en assistentiewoningen zet ook de gloednieuwe winkel van De Schakel in ZNA-Cadix de deuren open. In AZ Monica kan je de hele dag terecht op de campus in Deurne. Dat is een regionaal acuut ziekenhuis voor Antwerpen-Oost met een volledig uitgeruste spoed en een ruim aanbod aan medische disciplines. (VADE)

Info: www.dagvandezorg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier