© Toerisme Oostende

Zondag vol carnaval in Tielt, Roeselare en Oostende

De praalwagens zijn af, de kostuums zijn gestreken en het confettikanon is bijgevuld. West-Vlaamse feestneuzen zijn op 3 maart klaar voor een super zondag: in Tielt, Oostende en Roeselare trekt een carnavalsstoet door het centrum.

De stoet in Tielt start om 14 uur. De carnavalsgroepen stellen zich op in de Tramstraat/Pontweg en vertrekken vervolgens richting Sint-Janstraat, Markt, Kortrijkstraat, Sint-Michielstraat, Deken Darraslaan en Polenplein, waar de stoet ontbonden wordt. Naast lokale verenigingen zoals muziekmaatschappij Sint-Cecilia Aarsele en harmonie Vermaak Na Arbeid, zijn ook de wagen van de zustersteden, bevolkt met carnavalisten uit Gross-Gerau in traditionele klederdracht, en de wagen van de Orde van de 3 Sleutels van de partij. Verder ook de carnavalsgroep AKV Stièndoeid uit Aalst en Paradekorps El Fuerte uit Koksijde. Na afloop van de stoet vindt de prijsuitreiking plaats in de Europahal. Er is ook een gratis afterparty met dj Fluppe.

Jettie Pallettie

In Oostende trekt de stoet zich om 15 uur op gang. Via Petit Paris gaat het naar de Alfons Pieterslaan, de Vindictivelaan en langs de Visserskaai, om uiteindelijk te eindigen op het Zeeheldenplein. De traditionele kloeffeworp vindt om 16.30 uur plaats op het Vissersplein. In de tent op het Vissersplein wordt het carnavalsweekend afgesloten met een optreden van Jettie Pallettie en muziek van dj Savas.

© Toerisme Oostende

Ook in Roeselare kent het carnavalsweekend deze namiddag een apotheose met de carnavalsstoet. Hier vertrekt de optocht van de carnavalisten dit jaar om 16.11 uur. De stoet komt op gang aan de Trax-site in de Beversesteenweg en vervolgt haar weg via de Sint-Amandstraat, Noordstraat, Manestraat, Vrouwestraat, Sint-Michielsstraat, Grote Markt en Ooststraat tot aan het Stationsplein.

Dit moet je weten

De carnavalstoeten vertrekken op zondag 3 maart om 14 uur (Tielt), 15 uur (Oostende) en 16.11 uur (Roeselare).

Info Tielt: www.ordevande3sleutels.be

Info Roeselare: www.rodenbachcarnavalroeselare.be

Info Oostende: www.oostende.be/carnaval

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier