De Wereld van Kina weet kinderen keer op keer te boeien. (foto DIVL)

Natuurmuseum De Wereld van Kina is in feeststemming: tal van activiteiten tijdens paasvakantie zetten feestjaar in

De Wereld van Kina, het natuurmuseum voor kinderen en jongeren, bestaat dit jaar een eeuw. Er zijn tal van activiteiten gepland deze paasvakantie, waaronder een interactieve wandeling door de tuin en een zoektocht in een van de tentoonstellingszalen.

De Wereld van Kina is op twee adressen gehuisvest: De Tuin (Berouw 55) en Het Huis (Sint-Pietersplein 14). Noteer zondag 21 april als officiële start van het feestjaar, met de onthulling van De Wensboom. Vanaf zondag 31 maart kunnen nieuwsgierige kinderen al terecht in De Tuin. Daar ontdekken de kleuters (en begeleiders) tijdens een speurtocht de wondere plantenwereld. Ze doen dat in het gezelschap van Jacobus Draak. Na de speurtocht buiten valt er binnen ook een en ander te beleven. Daar ontdekken ze de geheime wereld van spinnen en bijen.

‘Paashaasmysterie’

Op het andere adres, in Het Huis, wordt naast de vaste tentoonstelling de wereld van de dino’s verkend. Er is een aardbevingssimulator of je loopt even op de bodem van de zee. Tijdens deze paasvakantie kunnen kinderen tot negen jaar speuren naar het Paashaasmysterie. “Vanaf 24 april tonen we in De Krook fossielen, insecten, vogels en gesteenten uit ons depot. Daarnaast gaan er objecten naar het Museum voor Schone Kunsten, waar de bezoekers de link moeten leggen tussen object en kunst. Op 25 mei trekt dan een stadsparade met modeshow vanaf De Tuin naar de stadshal. In het najaar volgt dan nog een oogstfeest”, vertelt directeur Jan Schietekatte. (DIVL)

De Wereld van Kina, Berouw 55 en Sint-Pietersplein 14, Gent. Van 14 tot 17.30 uur. Tickets kosten 5,60 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier