OdeGand pakt uit met indrukwekkende affiche

De Gentse Feesten zijn bijna verteerd, de Arteveldestad mag zich dus stilaan opmaken voor een nieuw volksfeest. OdeGand is het spetterende startschot van het culturele seizoen. De veertiende editie is opnieuw een ode aan muziek én Gent uiteraard.

Op zaterdag 17 september vormt de idyllische binnenstad van Gent het decor van een dag vol muziek en spektakel. Op het programma van de veertiende editie van OdeGand staat voor ieder wat wils: meer dan vijftig concerten, van klassiek tot wereldmuziek, nationaal en internationaal talent. Wij lichten alvast vier tips uit de affiche.

Gent 2Volksoperette

De originele volksoperette The Zoo van Arthur Sullivan is een primeur voor OdeGand. Het is de eerste keer dat deze luchtige variant op het operagenre op het programma staat. De Volksopera, een splinternieuw gezelschap, is klaar om de komische opera nieuw leven in te blazen. De ingrediënten zijn een excentriek verhaal, virtuoze muziek en de typische, onvolprezen Britse humor.

Ghanese mythes

Welkom in de wereld van het Afrikaanse Adesa, een wereld met acrobaten, muzikanten, dansers en andere kleurrijke figuren. De leden van Adesa stammen uit het zuiden van Ghana en baseren hun performance op traditionele Ghanese mythen. Met opzwepende ritmes, zangerige melodieën en een show met halsbrekende acrobatie staat de zaal gegarandeerd in vuur en vlam!

Ghana

Pittig orkest

Het Nationaal Orkest van België neemt je mee op reis naar de Balkan. De regio staat bekend om haar kleurrijke muziek vol gipsy-invloeden, gekruid met een flinke dosis pittige paprika. Met de prachtige Sint-Baafskathedraal als decor, mag je je verwachten aan een levendig spektakel.

Jonge leeuw

Alberto Ferro kaapte dit jaar de zesde prijs weg van de Koningin Elisabethwedstrijd. De 20-jarige Siciliaanse pianist reist naar Gent met een programma van Chopin, Liszt en Shostakovich. Ferro is een naam die nog maar net gelanceerd is, maar nog lang zal klinken. Tijd dus om deze jonge leeuw aan het werk te zien.

Tickets: 28 euro (t.e.m. 14 jaar: 2 euro). Info: www.odegand.be en www.gentfestival.be

Foto’s: Christophe Vander Eecken, Bugs Steffen en Thijs de Lange.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier