Ontdek verrassend vakmanschap in Bokrijk

Het Openluchtmuseum van Bokrijk neemt je met ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK) verder mee in het verhaal van vakmanschap. Vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen.

Bekijk demonstraties van de imker, de pottenbakker of lederbewerker en ga zelf creatief aan de slag in één van de twee gloednieuwe atelierschuren. Je maakt er kennis met de basistechnieken van een vak en leert je eigen potje uit klei draaien, een ‘zaadbom’ maken met bijenwas, een sleutelhanger uit leder ontwerpen, broodjes bakken en nog veel meer.

Ook wanneer de ‘echte’ smid niet aan het werk is, wordt er in de smidse ijverig voortgewerkt. Het Geluidshuis brengt de haard, het aambeeld én de waterton met zeer vernieuwende projectietechnieken tot leven in de humoristische klank- en lichtinstallatie ‘De Magische Smidse’, voor jong en oud! Herken je de stem van Tine Embrechts?

Het creatieve collectief TAAT (‘Theatre as Architecture Architecture as Theatre’) geeft gekapte bomen uit het park Bokrijk een nieuwe bestemming en ontwerpt samen met 5 internationale ontwerpers een houten paviljoen onder de naam Bokrijk Sengu. Volg het bouwproces op de voet en misschien bouw je deze zomer, tijdens de Bokrijkdag Vakmanschap op 24 juli, wel mee aan het eindresultaat?

Op de agenda:

Plantendag – Radio 2 Tuindag – zondag 1 mei

Bezoek de unieke planten- en bloemenmarkt met meer dan 200 kleurrijke standhouders en maak je tuin helemaal ‘zomerklaar’. Je vindt er tal van specialiteiten. Landelijke Gilden zorgt voor leuke activiteiten op kindermaat.

Straattheaterfestival – pinkstermaandag 16 mei

Ontdek in het museum een wereld vol theater en muziek. Maak kennis met poppentheater, volksmuziek en spectaculaire dans en acrobatie. Onderzoek samen met Kapitein Kosto de diepste oceanen van de aarde. Een unieke dagje uit voor jong en oud!

Meer info: www.bokrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier