Pret voor de kids, chillen in de bar of genieten van de rust: beleef het verleden in verleidelijk Bokrijk

Op bezoek bij de herder en de imker, zelf brood bakken, pret in de openluchtspeeltuin, zalig chillen in de zomerbar of genieten van de rust in het groen of aan het water… Domein Bokrijk in Genk pakt je in met talloze verleidingen.

Blikvanger in het unieke park van maar liefst 550 ha in hartje Limburg is het Openluchtmuseum, waar 120 historische gebouwen verleden, heden en toekomst naadloos aan elkaar linken. “Deze zomer verken je het Openluchtmuseum op eigen houtje of met één van de museumbelevingen”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. “Keuze te over: de Bokrijkroute met alle hoogtepunten, de Bruegelgame of ‘Terug naar anno 1919’ toen de Spaanse griep huishield. De wervelende jaren ’60 doen je beslist ook een nostalgisch traantje wegpinken. Als kers op de taart leidt de gloednieuwe Vakmanschapsroute je langs de vaklui. Lederbewerker, pottendraaier, herder, herborist, mandenvlechter, smid of imker geven doorlopend demonstraties.”

Workshops

De Bruegelgame is een uitdaging voor jong en oud. (foto Luc Daelemans)©luc daelemans luc daelemans
De Bruegelgame is een uitdaging voor jong en oud. (foto Luc Daelemans)©luc daelemans luc daelemans

Beginnen je vingers daarbij al te jeuken? Ga in de atelierschuren brood bakken, een geldbuidel ontwerpen, pottendraaien, textiel bedrukken of een vogelvoederkastje maken. Het levert nog een leuk, gepersonaliseerd souvenir voor thuis op ook. Energie kunnen jong en oud ook kwijt in de openluchtspeeltuin. Met schommels, megaglijbanen en een kleuterkinderdorp is die een paradijs voor elke leeftijd, mét aangepaste toestellen voor kinderen met een beperking én helemaal gratis.

Vanaf 1 juli is het bovendien zalig bij een muziekje genieten van een aperitiefje en foodsharing bij Barlisium, de zomerbar vlakbij de speeltuin. Bar Jozef, Fietsen door het water’ en het wandelnet maken de Bokrijkervaring helemaal àf! (LW)

Het Openluchtmuseum is tot en met 2 november dagelijks open van 10 tot 18 uur, de speeltuin dagelijks van 9 tot 21 uur. Het Arboretum en de wandel- en fietsroutes zijn het hele jaar gratis toegankelijk. De zomerbar Barlisium is van 1 juli tot en met 30 september dagelijks open, Bar Jozef is dagelijks open tot en met 12 september. Bokrijk, Bokrijklaan 1, Genk. Info: www.bokrijk.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier