De beste fietstassen voor een geslaagd bikepackavontuur

Op zoek naar lichtgewicht en waterdichte fietstassen voor je volgende bikepackavontuur? Of het nu gaat om een nacht kamperen in eigen land of een meerdaagse expeditie door onbekend terrein: dit zijn onze winnaars als bagagedragers voor de vele stofpaden en trails deze zomer.

1. De nieuwe MAAP x Apidura on-bike-packs, onderdeel van MAAPs Alt-Road Collection. Een frametas (4 liter), perfect voor het opbergen van zwaardere items, met een extern gaasvak voor kleine spullen waar je onderweg bij moet kunnen. Een zadeltas met rolsluiting (7 liter) voor het opbergen van grotere, samendrukbare spullen. En de lichtgewicht stuurtas (9 liter) met één grote opbergruimte, inclusief een geïntegreerd accessoirevak om waardevolle spullen in te stoppen en veelgebruikte items binnen handbereik te houden.

135 euro (4 liter), 155 euro (7 liter) en 160 euro (9 liter) –apidura.com


2. De Bikepacking Set Limited Edition van Ortlieb, in een opmerkelijke paars-petrol-oranje kleurencombinatie. Gelimiteerd tot 1.050 stuks wereldwijd, dus snel zijn is geen understatement. De set is alleen als trio verkrijgbaar en bestaat uit een 100% waterdichte, duurzame en robuuste Seat-Pack (16,5 liter), een Frame-Pack Toptube RC (4 liter) en een Handlebar-Pack (9 liter).

400 euro – ortlieb.com


3. De EVOC Handlebar Pack BOA WP 5 is een praktische en robuuste stuurtas (2,5 of 5 liter) met een innovatief BOA®-bevestigingssysteem, zoals we het kennen vanop onze fietsschoenen. Eenvoudig te bevestigen en eveneens geschikt voor ruw terrein. De tas past op elk type stuur en geeft de nodige ruimte aan alle stuurkabels. Praktisch: windjacks of andere uitrustingen kunnen eenvoudig onder de elastische koorden aan de buitenkant van de tas worden gebonden.

140 euro – evocsports.com


4. Om een hongerklop te vermijden tijdens lange fietsritten, bedacht AGU de Snack-Pack Venture Vintage stuurtas (1 liter). Gemakkelijk open te maken met één hand tijdens het rijden en te bevestigen aan je stuurpen of je stuur. Met twee handige mesh-vakjes aan de buitenkant voor klein afval van je repen of energygels.

30 euro – agu.com

5. De limited edition Restrap x Look-graveltassen zijn met hun chromatic petrol-look echte eyecatchers. Gemaakt van een innovatieve iriserende stof aan de buitenkant om de zichtbaarheid bij weinig licht te vergroten. Zelfs met de kleinste hoeveelheid licht, reflecteren de tassen een heerlijk mooie reeks kleuren.

81,95 euro – zadeltas (4,5 liter) en 89,95 euro – frametas (1,5) liter – lookcycle.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier