Staycation of op vakantie in het buitenland? Deze apps neem je best mee

Heb je nog een reis tegoed? Installeer dan deze apps op je mobiel. Het zijn kleine buddy’s die je vakantie een echte upgrade geven. Gewoon uitproberen en dubbel genieten van je volgende trip.

Polarsteps

Je onvergetelijke ervaringen verzamelen is een fluitje van een cent met deze allesweter. Plan je reis en pas je route op elk moment aan. Bekijk je route op een digitale wereldkaart en bewaar je favoriete plekjes voor later. Voeg je foto’s en verhalen toe aan je route en creëer je eigen ‘Travel Book’. De batterij van je mobieltje loopt niet direct leeg en de app werkt ook offline.

Flush

Een app typisch voor dames? Wij dachten het niet. Minstens evenveel heren zullen deze app waarderen. Want heren, in de stad kun je niet zomaar tegen een boom in het park gaan staan om moeder natuur haar werk te laten doen. Deze app wijst je de weg naar meer dan 200.000 openbare toiletten.

MinBuZa

Niet de meest sexy app in het lijstje, maar toch de meest betrouwbare bron voor al je reisadviezen. Van bagageadvies, rekentool voor valuta en gewichten tot eerste hulp bij noodgevallen, deze app heeft het allemaal. Dit appje is zonder twijfel je beste maatje.

Moovit

Rondreizen in België is gemakkelijker dan je denkt. Ben je met de trein op je bestemming geraakt, dan ben je wel verplicht om op je locatie verder met het openbaar vervoer te reizen. Metro, bus, trein, tram of ferry, Moovit zorgt ervoor dat het openbaar vervoer je zonder veel moeite van A naar B brengt.

PeakVisor

Al gehoord van ‘Augmented reality? Deze app maakt gebruik van deze technologie en van de cameratechnologie van je smartphone om de bergen rondom jou te herkennen. Deze app verklapt je in no time de naam van de berg of de heuvel, de hoogte van dit natuurfenomeen, het natuurgebied waartoe hij behoort en linkt deze zelfs aan Wikipedia-artikelen met nog meer weetjes.

Als wandelaar kun je 3D-kaarten van wereldwijde wandelpaden raadplegen om je routes minutieus te plannen. Peak visor is onmisbaar voor de bergwandelaar. GPX routes en topokaarten met hoogteaanduidingen bevatten een schat aan informatie om je route uit te stippelen.

De makers hebben ervoor gezorgd dat de app ook offline werkt, en dat is hoog in de bergen wel erg handig. Je betaalt wel 4,79 euro voor de app, maar dat is peanuts voor wat je terug krijgt.

Al deze apps bieden nog veel meer, probeer ze zeker uit!

Tekst: Dominique Lips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier