Dit zijn de mooiste stranden van Europa

Elk jaar reikt TripAdvisor de Travellers’ Choice Awards uit, waarbij reizigers over de hele wereld mogen stemmen op de lekkerste restaurantjes, de beste hotels en de mooiste stranden. En het mooiste strand van Europa bleek dit jaar niet in het zuiden, maar in het noorden van het continent te liggen.

Reynisfjara – Vic, IJsland

Het Reynisfjara-strand in IJsland is misschien niet het eerste strand waar je aan denkt, maar werd wel verkozen tot het mooiste strand van Europa in 2023. In plaats van wit zand of stenen vind je er gitzwart zand, dat zich eindeloos lijkt uit te strekken. Ook de imposante rotsen en kliffen zijn een van de trekpleisters van het bekende strand. Geen kleurrijke natuur of gezellige strandbarretjes dus, maar een oase van rust en kalmte. Hoewel Reynisfjara ook niet de meest zonnige plek is, heeft het toch iets erg magisch. Het strand heeft zicht op de kaap van Dyrhólaey, wat het zuidelijkste punt is van IJsland.

Daarnaast was Reynisfjara ook ooit het decor voor enkele afleveringen van de wereldberoemde serie Game Of Thrones. Zo werd de magische plek nog populairder over de hele wereld. Het strand werd eerder dan ook al opgenomen door National Geographic als een van de mooiste niet-tropische stranden ter wereld.

Top vijftien

Natuurlijk zijn lang niet alle stranden die in de prijzen vielen niet-tropisch. Ook stranden met uitgerekte kustlijnen of helderblauw water vielen duidelijk in de smaak bij de mensen die gestemd hebben. De rest van de top vijftien mooiste stranden in Europa vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier